Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Αποφυλακίζεται η 27χρονη παιδοκτόνος

Πάτρα: Αποφυλακίζεται η 27χρονη που άφησε το νεογέννητο σε πλαζ και πνίγηκε

Η υπόθεσή της, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η 27χρονη μητέρα που το είχε σκάσει από το νοσοκομείο μαζί με το νεογέννητό της και το άφησε στην Πλαζ της Πάτρας με αποτέλεσμα να βρει φριχτό θάνατο από πνιγμό, αποφυλακίζεται. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αιγίου, όπου ξεκίνησε τη Δευτέρα η δίκη της, μετέτρεψε την κατηγορία που βαρύνει την γυναίκα για το θάνατο του βρέφους, από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε παιδοκτονία. Ως εκ τούτου της επιβάλλεται η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή η οποία είναι 8ετης κάθειρξη.

Μάλιστα, η απόφαση του δικαστηρίου έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να αποφυλακίζεται. Η υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη στην Πάτρα και σε όλη τη χώρα είχε λάβει χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο. Σε πρώτο βαθμό στην 27χρονη είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία για την οποία θα αντιμετώπιζε πολύ μεγαλύτερη ποινή.

Οπως αποδεικνύεται η υπερασπιστική γραμμή της 27χρονης, πέρασε, καθώς οι δικηγόροι της, είχαν υποστηρίξει ότι επρόκειτο για παιδοκτονία και όχι για ανθρωποκτονία.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναλύθηκε και η ψυχολογική κατάσταση της νεαρής και η επιλόχειος κατάθλιψή της.

Shares