Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πασινιάν: “Υπερασπιζόμαστε το έθνος μας από τη γενοκτονία” – Αζέροι & Τούρκοι στοχεύουν εκκλησίες στο Αρτσάχ…(ΒΙΝΤΕΟ)

Στην πρώτη γραμμή και ο γιος του πρωθυπουργού…

Ο Πρωθυπουργός Πασινιάν προέτρεψε όσους έχουν αποστρατευτεί τον τελευταίο χρόνο να προσέλθουν στη στρατιωτική επιτροπή, καθώς η νομοθεσία της Αρμενίας δεν επιτρέπει να κληθούν ακόμη κατά τη διάρκεια στρατιωτικού νόμου.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν, ζήτησε από πρώην στρατιώτες που αποστρατεύτηκαν το τελευταίο έτος να προσχωρήσουν εθελοντικά στον στρατό εν μέσω των επιθέσεων του Αζερμπαϊτζάν.

«Σήμερα, το πιο έτοιμο τμήμα μάχης της κοινωνίας μας είναι οι άντρες που αποστρατεύτηκαν από την υπηρεσία, εντός του τελευταίου έτους. Τους καλώ τώρα να αρχίσουν να γράφουν στον κεντρικό σταθμό συγκέντρωσης και να ενταχθούν στον Αρμενικό στρατό. Πρέπει να γνωρίζουν ότι τους προσκαλούνται να συμμετάσχουν σε μια μάχη ζωής ή θανάτου για την πατρίδα τους», δήλωσε ο Pashinyan σε μια ζωντανή διεύθυνση στα κοινωνικά μέσα.

Μίλησε ακόμα για τη συνεχιζόμενη τουρκική επίθεση με την υποστήριξη των Αζερικών. Τόνισε πως δεν είναι απλώς ζήτημα του Καραμπάχ, αλλά η πολιτική της συνέχισης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Σήμερα πρέπει να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους μας από γενοκτονία», είπε.

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1313123132933316608

 

Αποκλειστικές εικόνες και βίντεο από την πρώτη γραμμή δημοσίευσε η ΥΠΑΠ Σουσάν Στεπανιάν

https://www.facebook.com/shushanstepanyan/videos/3301584876544316/?t=1

Στο μέτωπο του πολέμου ο γιος του Πασινιάν

Ο γιος του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν κατετάγη εθελοντικά στον Αρμενικό στρατό για να υπηρετήσει στην πρώτη γραμμή εν μέσω των επιθέσεων του Αζερμπαϊτζάν.
«Μόλις τώρα μπήκα εθελοντικά στον στρατό στον κεντρικό σταθμό συγκέντρωσης», δήλωσε ο Ashot Pashinyan, ο οποίος αποχαιρετίστηκε πρόσφατα από υποχρεωτική θητεία το καλοκαίρι του 2020 στα κοινωνικά μέσα.

«Τα αδέλφια μου, φίλοι μου, είναι η σειρά μας να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στη χώρα μας», είπε.

Η ανακοίνωσή του ήρθε λίγο μετά την έκκληση του Νικολ Πασιανάν να συμμετάσχουν στον στρατό εθελοντικά, όσοι έχουν αποστρατευτεί τον τελευταίο χρόνο, εν μέσω άγριων μαχών στο Artsakh.

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1313136764115202049

Την ίδια στιγμή, οι Αζέροι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα του Αρτσάχ, προκαλώντας τον θάνατο σε αμάχους.

Όπως αναφέρεται, 19 πολίτες συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού και γυναικών, σκοτώθηκαν στο Artsakh ως αποτέλεσμα της βίαιης επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν. Υπάρχουν τουλάχιστον 80 τραυματίες και πάνω από 2700 ακίνητα και υποδομές έχουν υποστεί ζημιά, αναφέρει η ARMENPRESS μετά από ενημέρωση από το γραφείο του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Artsakh.

Οι 60 από τους 80 τραυματίες έχουν σοβαρά τραύματα. Απόδειξη του σχεδίου του Αζερμπαϊτζάν να τρομοκρατήσουν τους άμαχους Αρμένιους στο Αρτσάχ για να τους εκδιώξουν πραγματοποιώντας εθνοκάθαρση με τις οδηγίες της Τουρκίας, είναι πως οι 24 από αυτούς τραυματίστηκαν μέσα ή κοντά στα σπίτια τους.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν στοχεύσει πάνω από 60 άμαχους οικισμούς. Ακόμη, τις τελευταίες δύο ημέρες οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να στοχεύουν σκόπιμα υποδομές ζωτικής σημασίας, που είναι έγκλημα πολέμου.

Δύο ακόμη πολίτες σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Ο ένας θάνατος έχει αναφερθεί στο Vardenis, το ο άλλος στο Mets Masrik.

Το μίσος των Αζέρων, φαίνεται πως εκτός από εθνοτικό είναι και θρησκευτικό, καθώς όπως καταγγέλεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταστρέφουν εκκλησίες και νεκροταφεία στο κατεχόμενο Αρτσάχ. Στο παρακάτω βίντεο αναφέρει πως σήμερα το πρωί, ο αζέρικος στρατός άρχισε να παίζει ισλαμική μελωδία για κλήση σε προσευχή.

Εχθές, οι δυνάμεις του Αρτσάχ, διέλυσαν το αεροδρόμιο Γκαντζά (Ganja), που χρησιμοποιούνταν και ως στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Από το αεροδρόμιο απογειώνονταν τουρκικά F-16 και έπλητταν αρμενικούς στόχους. Mάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, τα τουρκικά μαχητικά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

pentapostagma.gr

Shares