Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πασίγνωστος ηθοποιός προπαγανδίζει για τα εμβόλια: Δεν είμαι γιατρός, αλλά εμπιστεύομαι την επιστήμη

Σε ένα βίντεο που έλαβε υποστήριξη από οργάνωση ομπρέλα και με πρωταγωνιστή τον πασίγνωστο ηθοποιό, Μόργκαν Φρίμαν, έλαβε αρνητικό σχολιασμό, κυρίως από το γεγονός της κατάχρησης της δύναμης που έχουν ηθοποιοί για να “τυλίξουν” σε ένα σύμπλεγμα συναισθηματικού φόρτου τους πολίτες ώστε να εμβολιαστούν!

Ο εμβολιασμός πρόκειται για μια προσωπική υπόθεση, ωστόσο οι πολιτείες και μέρος των κοινωνιών (κατα)πιέζουν τους πολίτες με κάθε μέσο για να λάβουν τα αμφιβόλου ποιότητας εμβόλια για τον κορονοϊό.

Σε ένα βίντεο, το οποίο έλαβε σπόνσορες από οργανώσεις κάτω από μια οργάνωση ομπρέλα, εμφανίστηκε ο ηθοποιός, Μόργκαν Φρίμαν, μιλώντας ενώπιων όλων των πολιτών από ένα βιντεοσκοπημένο βίντεο και καλώντας τους, με μια υπερβολικά συναισθηματική γλώσσα, να εμβολιαστούν.

“Είμαι ο Μόργκαν Φρίνμαν, δεν είμαι γιατρός, αλλά εμπιστεύομαι την επιστήμη. Μου λένε, πως για κάποιον οι άνθρωποι εμπιστεύονται εμένα. Οπότε παραβρίσκομαι εδώ για να σας πω, εμπιστεύομαι την επιστήμη και έκανα το εμβόλιο. Αν με εμπιστεύεστε, θα λάβετε το εμβόλιο.“, είπε, συνεχίζοντας ότι “Στα μαθηματικά ορίζεται ως η διανομή ιδιοκτησίας, στους ανθρώπους ορίζεται ως η αλληλεγγύη.”.

Κακοκαιρία – Ήταν ένας…μικρός κάδος που ήταν ταξιδευτής! Η πολεοδομική κατάντια σε ένα βίντεο

Σε σχεδόν 4 σειρές συλλογισμού, ήδη παρουσιάζονται ερωτηματικά σχετικά για την φερεγγυότητα των λεγομένων του ηθοποιού.

Για παράδειγμα, απ’ την μια λέει ότι δεν είναι γιατρός, αλλά εμπιστεύεται την επιστήμη και ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται (τυφλά) τον ίδιο λόγω του κύρους του. Ο κύριος Φρίμαν, εφόσον δεν είναι γιατρός και δεν γνωρίζει το ιατρικό παρασκήνιο δισεκατομμυρίων ανθρώπων, γιατί καλεί τον κόσμο να τον εμπιστευτεί; Κατά πόσο φερέγγυος είναι ο λόγος, όταν από το εμβόλιο σημειώθηκαν θάνατοι από ανεπιθύμητες παρενέργειες, ενώ οι δοκιμές, πριν το λανσάρισμα και την έγκρισή τους, έγιναν μέσα σε στενό χρονικό διάστημα με τους ειδικούς να συνεχίζουν να προσθέτουν επιπλέον μεταβλητές στις λίστες των ανεπιθύμητων παρενεργειών ή  στις κατηγορίες ανθρώπων, που θα πρέπει λάβουν/δικαιωθούν εξαίρεση από το εμβόλιο;

“στους ανθρώπους λέγεται ως “αλληλεγγύη”. Στο τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του Φρίμαν, η γλώσσα φορτίζεται συναισθηματικά με σκοπό να δημιουργήσει σύμπλεγμα ενοχών και ανησυχιών στον κόσμο. Οι ακροατές/τηλεθεατές, ακούγοντας αυτά τα λόγια, πείθονται ότι αν δεν προβούν σε μια συγκεκριμένη ενέργεια, πολύ ενδεχομένως να βλάψουν τον περίγυρο τους και δημιουργώντας συνεπώς σύγχυση,  κινητοποιούνται για να εμβολιαστούν, αψηφώντας άλλες μεταβλητές και παραμέτρους, που θα πρέπει να λάβουν επίσης υπόψιν (πχ. οι εμβολιασμένοι μεταφέρουν τον κορονοϊό κατόπιν της παραλαβής της δόσης ή όταν έρθουν σε επαφή με τον ιό, ακόμα και ως εμβολιασμένοι).

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι κυρώσεις στο Ιράν

Όπως και αν έχει, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο στο αν θα ήθελαν να εμβολιαστούν ή όχι, χωρίς να δέχονται πιέσεις και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Να ενημερώνονται και να μπορούν να σκεφτούν κατά την δικιά τους κρίση με ψυχραιμία, αν τους συμφέρει να ακολουθήσουν τις προτάσεις των ειδικών, αντί να πιέζονται ή να δεσμεύεται η ελευθερία τους.

https://twitter.com/backtolife_2023/status/1589229723498213376

Shares