Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πάσχα 2021: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο Πασχαλινό Τραπέζι και στο σούβλισμα του Οβελία

Πάσχα 2021: Η Επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε εισηγήθηκε – μεταξύ άλλων – τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι.

Η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να μπορούν να βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι έως εννέα άτομα από δύο διαφορετικές οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και μέχρι 12 άτομα αν το τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Νωρίτερα, είχε προϊδεάσει για το θέμα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημειώνοντας ότι στόχος είναι, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της διασποράς, να μπορούν να βρίσκονται στο γιορτινό τραπέζι άτομα από έως και δύο οικογένειες.

Lockdown: Ανοίγει η εστίαση – Δείτε την ημερομηνία

Τις επόμενες ώρες ή ημέρες, θα δοθούν διευκρινήσεις σχετικά με το μήνυμα που θα πρέπει να στέλνουμε (κατά πάσα πιθανότητα θα στέλνουμε SMS με κωδικό 6) .

Άνοιγμα της εστίασης

Την ίδια στιγμή, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δίνει το «πράσινο φως» για επανεκκίνηση της εστίασης, εστιατορίων και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3 Μάϊου ή την Τρίτη 4 του μήνα με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Σε… οικονομική εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενοι στο Ηράκλειο– Ψάχνουν μεροκάματα για να ζήσουν

Μετακινήσεις

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 10 το βράδυ, ενώ μετά το Πάσχα από τις 11 το βράδυ.

Ωστόσο, δεν θα επιτραπούν ακόμα οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και αυτό εξετάζεται να γίνει μετά τις 14 Μαΐου. Παράλληλα, αποφασίστηκε και το άνοιγμα των σχολείων από τις 10 Μαΐου.

Shares