Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παρουσα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στη Φλώρινα – Η ΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Αποκλειστικές Εικόνες

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ξεκίνησε , μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, στο Πρωτοδικείο Φλώρινας η δίκη, για την ανατροπή της δικαστικής απόφασης με την οποία επιχειρήθηκε να τεθούν οι βάσεις για να εδραιωθεί «μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα», μέσω της έγκρισης λειτουργίας του σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα».

Θυμίζουμε πως η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου έγινε μετά από παρέμβαση της Ελληνικής Λύσης και του Προέδρου της Κυριάκου Βελόπουλου.

 

 

Σήμερα στη Φλώρινα η Ελληνική Λύση έδωσε το «παρών».  Ο βουλευτής Σερρών κος Μπούμπας , ο Τομεάρχης Πολιτισμού και Πολιτευτής Ά Θεσσαλονίκης κ. Κομνηνός Γεώργιος κι ο Δημήτρης Γάκης, γιατρός και πρώην διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ήταν παρόντες σήμερα στη Φλώρινα.

Στην παραπάνω φωτογραφία εικονίζονται οι:

Σαββίδου Παρθένα υποψήφια Βουλευτής Κιλκίς και τομεάρχης αγροτικής ανάπτυξης
Χειμωνίδου Κατερίνα υποψήφια Βουλευτής Κοζάνης και υπεύθυνη γυναικών
Χαραλαμπίδης Αναστάσιος υποψήφιος Βουλευτής Κοζάνης
Ελένη Παπαδοπούλου υποψήφια Βουλευτής Σερρών
Ζεϊμπέκης Νικόλαος υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας
Νικολαΐδου Μαρία υποψήφια Βουλευτής Πιερίας
Κοτίδης Βασίλης υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας
Κοροξενός Χαράλαμπος υποψήφιος Βουλευτής ‘B Θεσσαλονίκης

Κομνηνός Γεώργιος Τομεάρχης Πολιτισμού και Πολιτευτής Ά Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος  Μπούμπας Βουλευτής Σερρών και ο Δημήτρης Γάκης, γιατρός και πρώην διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

 

Σύντομο χρονικό της Υπόθεσης και της Παρέμβασης του Κ. Βελόπουλου.

Μετά από προσφυγή του Προέδρου του κόμματος, κ. Κ. Βελοπουλου, ο Εισαγγελέας του Αρ. Πάγου, κ.Ντογιακος, δρομολόγησε τις διαδικασίες για την ανακοπή, ακυρώνοντας την σύσταση του ανθελληνικού σωματείου στην Φλώρινα.

ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩΓΕΝΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΩΣ ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!!!

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΙΩΠΗΣΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Ιδού και το επίσημο έγγραφο του αιτήματος του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης προς τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης:

 

 

Ειδικότερα ο κ. Ντογιάκος, παρενέβη κατά της πρωτόδικης απόφασης, που ενέκρινε τη λειτουργία σωματείου για τη «διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» και ζήτησε την άσκηση ανακοπής.

Συγκεκριμένα ο ανώτατος εισαγγελέας, με παρέμβασή του, ζήτησε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας Αναστασία Καλαϊτζή, να ασκήσει ανακοπή κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, με την οποία αναγνωρίστηκε το σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», και το οποίο μεταξύ των σκοπών του θέτει και τη «διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» και την «υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα».

Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα: Αντιδράσεις

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε στις 27/7/2022 και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, που τοποθετήθηκαν αρνητικά, μεταξύ των οποίων και η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, η οποία σε άρθρο που δημοσίευσε τη σχολίασε ως «νομικά ορθή και εθνικά επιβεβλημένη την ασκηθείσα ανακοπή».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Eισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας, το καταστατικό του σωματείου θεωρεί δεδομένη την αυθαίρετη θέση «ότι υφίσταται στα όρια της ελληνικής επικράτειας ως ομιλούμενη μια ξένη γλώσσα, η «μακεδονική», οποία «ομιλείται ιδίως στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας».

Όπως διευκρινίζει η Eισαγγελέας, ως «μακεδονική» αναγνωρίζεται η γλώσσα μόνο των πολιτών του κράτους της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. «Ο προσδιορισμός της γλώσσας “μακεδονική”, που αναφέρεται στη συμφωνία των Πρεσπών, μόνο περιγραφική ομοιότητα ενέχει με τη γεωγραφική περιφέρεια της Μακεδονίας, που αποτελεί ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με αυτήν, ως σλαβικό γλωσσικό ιδίωμα, το οποίο, κατά κάποιους, ομιλούνταν στα γεωγραφικά όρια της Μακεδονικής Περιφέρειας της Ελληνικής Δημοκρατίας… Αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν “Μακεδόνες” πολίτες, που ομιλούν αυτή τη γλώσσα, αλλά Eλληνες πολίτες, που ομιλούν την ελληνική γλώσσα, είναι πρόδηλο ότι οι ως άνω σκοποί του αναγνωρισθέντος σωματείου δεν είναι διόλου σαφείς, καθώς το καταστατικό του είναι αντικειμενικά πρόσφορο να δημιουργήσει παραπλανητική εικόνα και την εντύπωση ότι το αναγνωρισθέν σωματείο ενδεχομένως να επιδιώκει την προώθηση άλλου γλωσσικού ιδιώματος υπό τον τίτλο μακεδονική γλώσσα, μη υπαρκτού στην Ελλάδα…».

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός συμπληρώνει ότι, «από τη σκοπούμενη συστηματική καλλιέργεια σε βάθος χρόνου στον πληθυσμό της Μακεδονίας και της Θράκης μιας άλλης, ξένης γλώσσας που αναγνωρίζεται από την ελληνική πολιτεία ως γλώσσα ενός ξένου κράτους που συνορεύει με την ελληνική επικράτεια, προκύπτει αντίθεση του σκοπού του σωματείου με την ελληνική τάξη και ασφάλεια».

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΕΠΡΑΞΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ, ΝΟΜΙΜΑ ΚΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Shares