Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Παραιτήθηκε ο πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ! Ο Τραμπ τον είχε χαρακτηρίσει «ηλίθιο» και «τρελό»…

Ο πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ, Κιμ Νταρόκ, παραιτήθηκε σήμερα, μετά τα όσα είχε σούρει στον Ντόναλντ Τραμπ σε απόρρητα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας.Ο πρόεδρος Τραμπ είχε επιτεθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον κ. Νταρόκ και τον χαρακτήρισε “ηλίθιο” και “τρελό” μετά την δημοσιοποίηση των εγγράφως όπου ο διπλωμάτης μιλάει με απαξιωτικά λόγια για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την κυβέρνησή του.

«Μετά τη διαρροή επίσημων εγγράφων από αυτή την πρεσβεία γίνονται πολλές εικασίες σχετικά με τη θέση μου και τη διάρκεια της επαναπομείνασας θητείας μου ως πρεσβευτή», αναφέρει ο Νταρόκ στην επιστολή παραίτησής του, που απευθύνεται στον Σάιμον ΜακΝτόναλντ επικεφαλής των βρετανικών διπλωματικών υπηρεσιών.

«Θέλω να βάλω ένα τέλος στις εικασίες. Η τρέχουσα κατάσταση καθιστά αδύνατο να συνεχίσω το έργο μου όπως θα ήθελα.Υπό αυτές τις συνθήκες ο υπεύθυνος δρόμος είναι να επιτρέψω τον διορισμό νέου πρεσβευτή», κατέληξε ο Νταρόκ.

Ο ΜακΝτόναλντ έκανε δεκτή την παραίτηση του Βρετανού πρεσβευτή, σχολιάζοντας: «Τις τελευταίες δύσκολες ημέρες συμπεριφερθήκατε όπως συμπεριφερόσασταν πάντα στη διάρκεια της μακράς και διακεκριμένης καριέρας σας με αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και κομψότητα».

Η Τερέζα Μέι από την πλευρά της δήλωσε στο κοινοβούλιο πως μίλησε σήμερα το πρωί με τον κ. Νταρόκ. Ο οποίος έτσι και αλλιώς στο τέλος του χρόνου θα αποχωρούσε από τη θέση του.

«Του είπα πως λυπάμαι πολύ που ένιωσε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του ως πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον», επεσήμανε η Μέι ενώ υπογράμμισε ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν «ολοκληρωμένες και ειλικρινείς συμβουλές».
newsit.gr

Shares