Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παρέμβαση «ΒOΜΒΑ» του Βελόπουλου και της Ελληνικής λύσης για το υπέροπλο της χώρας που έθαψαν….

Απαντήσεις σχετικά  με το ελληνικό ραντάρ HEMPAS-CCIAS  ζητά ο Κ.Βελόπουλος  από τον  Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο  στην Βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Το θέμα βέβαια δεν είναι καινούργιο καθώς έχει αναφερθεί ξανά  στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2011 όπως αναφέρει στην σχετική ερώτηση του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

 

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ερώτημα

 

Τους λόγους για τους οποίους δεν αναπτύσσεται και δεν παράγεται το «Σύστημα Παθητικού Εντοπισμού Στόχων HEMPAS-CCIAS» αλλά και το αν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προτίθεται να αναπτύξει και να παράγει το σύστημα ρωτάει  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στην ερώτηση του ο Πρόεδρος του κόμματος αναφέρει πως το σύστημα HEMPAS-CCIAS με την ανάπτυξη 35 σταθμών λήψης δύναται να καλύψει το Αιγαίο με δυνητική εμβέλεια εντοπισμού που φτάνει στα 600 χιλιόμετρα και την δυνατότητα να «βλέπει» τα χαμηλής ιχνηλασιμότητας «αόρατα» stealth αεροσκάφη.

Μάλιστα ο Κ. Βελόπουλος στην ερώτηση του τονίζει πως το σύστημα ( έχει αναφερθεί και το 2011) έχει πάρει δύο φορές έγκριση από το ΣΑΣΠ (Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού) και το ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) το 2010 πλην όμως δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

https://voicenews.gr/a%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD/#

Shares