Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022

Παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη με μηνύσεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κατέθεσε σήμερα Πέμπτη (10/11) στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

«Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου Μετά την αποκαλυψη από τη εφημερίδα Documento από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε τo πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών» δήλωσε εξερχόμενη από το Δικαστικό Μέγαρο η πρώην υπουργος.

Η κύρια Γεροβασιλη έκανε επίσης λόγο για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, της αλληλογραφίας και ίσως και εγγράφων απορρήτων, επικαλούμενη και την ιδιότητα της ως υπουργού προστασίας του Πολίτη.

Με τη μήνυση που κατέθεσε η κυρία Γεροβασίλη ζητά να διερευνηθεί η παραβίαση του τηλεφωνικού απορρήτου και άλλες πιθανές ποινικές πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος της.

«Εχω εμπιστοσύνη στη ελληνική δικαιοσύνη. Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει να συνθέσει όλες τις μηνύσεις. Η δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης… Είμαι βέβαιη ότι στη χώρα έχει στηθεί δίκτυο κατασκοπείας με επίκεντρο συνεργατών. Του Μεγάρου Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό», κατέληξε στη δήλωση της η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares