Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παρέμβαση της αστυνομίας στο γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη – Τι κατήγγειλε η ίδια

Τηλεφωνική επικοινωνία με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την καταγγελία της ότι έπεσε θύμα χάκερς και της αφαιρέθηκαν χρήματα από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με την κα Γεροβασίλη προκειμένου να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη και να την ενημερώσει για άμεσες ενέργειες της Αστυνομίας. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, στο πολιτικό γραφείο της κυρίας Γεροβασίλη μετέβη κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Όλγα Γεροβασίλη αποκάλυψε πως άγνωστοι χάκερς κατάφεραν και της απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό, καθώς χάκαραν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της. Μάλιστα στην δήλωσή της συνδέει την υπόθεση αυτή με τις παρακολουθήσεις.

«Σε συνέχεια του σκανδάλου των υποκλοπών από το Ενιαίο Κέντρο Παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, στόχος του οποίου υπήρξα και η ίδια και για το οποίο ήδη έχω κινηθεί νομικά, καταγγέλλω δημόσια την γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση – χακάρισμα που λαμβάνει χώρα σε βάρος μου από χτες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Ήδη έχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά από τους Βουλευτικούς τραπεζικούς μου λογαριασμούς αλλά και είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης.

Έχω ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων Αρχών για την αποκάλυψη των υπαιτίων» καταλήγει.

 

newsit.gr

Shares