Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Παρέμβαση «φωτιά» του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκου για το ζήτημα των κόκκινων δανείων…

Παρέμβαση «φωτιά» του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκου  για το ζήτημα των κόκκινων δανείων...

Παρέμβαση-“φωτιά” άσκησε ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ  και της ομάδας του ECR Εμμανουήλ Φράγκος,σχετικά με  το ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης ζήτησε από την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Ωστόσο με τη γραπτή ερώτηση που κατέθεσε, ζήτησε να πληροφορηθεί κατά πόσο τα δάνεια με εξασφάλιση πρώτης κατοικίας θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ», πώς προστατεύεται ο δανειολήπτης, ποια θα είναι η θέση του και πώς θα επηρεάσει αυτή η μαζική μεταφορά ιδιωτικού χρέους σε ξένα funds, την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης έθεσε τα εξής ερωτήματα:

Ποια είναι η θέση στην οποία θα βρεθεί ο αντισυμβαλλόμενος δανειολήπτης και πώς εξασφαλίζεται ότι δε θα χειροτερεύσει  η θέση του ακόμη και στην περίπτωση της κατάπτωσης της εγγύησης του Ελληνικού δημοσίου;

Στην επιλογή και κατηγοριοποίηση των δανείων προς τιτλοποίηση κατέχει σημαντικότερη θέση η πραγματική ικανότητα αποπληρωμής τουοφειλέτη ή η ύπαρξη εμπράγματων και ενοχικών εξασφαλίσεων (υποθηκών, προσωπικώνεγγυήσεωνκ.τ.λ.);

Θα συμπεριληφθούν στην τιτλοποίηση στεγαστικά δάνεια με εξασφάλιση πρώτης κατοικίας και,αν ναι,σε τι ποσοστό;

 

Ωστόσο η  Ελληνική Λύση έχει πει επανειλημμένως ότι δεν είναι λύση αυτή που προτείνει η κυβέρνηση για αντιμετωπιστεί το ζήτημα των κόκκινων δανείων, δεν είναι λύση η δήμευση της περιουσίας του δανειολήπτη. Πρέπει να βρεθεί μια ποιο ουσιαστική λύση που θα διευκολύνει τον δανειολήπτη ώστε να μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο και όχι μόνο να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών.

 

Δείτε παρακάτω την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια

ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΡΑΚΛΗΣ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares