Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις συνθήκες θανάτου του 10χρονου στον Βόλο

Ο άτυχος μαθητής, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας προσβλήθηκε από γρίπη τύπου Α και κατέληξε στο Νοσοκομείο Βόλου


Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Βόλου στην υπόθεση θανάτου του 10χρονου μαθητή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, από τον Κισσό Πηλίου, από οξεία μυοκαρδίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η Εισαγγελέας του Βόλου επικοινώνησε προφορικά με τον διοικητή του 1ου Αστυνομικού Τμήματος και του ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε ο ορθός χειρισμός της περίπτωσης από τους εμπλεκόμενους.

Προβλήματα υγείας
Ο άτυχος μαθητής, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας (τετραπληγία) προσβλήθηκε από γρίπη τύπου Α. Εκδήλωσε συμπτώματα (υψηλό πυρετό) την Παρασκευή, με αποτέλεσμα οι γονείς του να τον μεταφέρουν, τα μεσάνυχτα, στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο αδύναμος οργανισμός το άτυχου παιδιού εμφάνισε μυοκαρδίτιδα και δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή, το βράδυ του Σαββάτου.

Ελλείψεις
Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η Μαγνησία, αλλά και ολόκληρη η Θεσσαλία δε διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, ενώ σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, το “Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης έκλεισε την πόρτα στη διακομιδή του παιδιού, καθώς δεν ήταν διασωληνωμένο.

 

newsbomb.gr

Shares