Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Παρέλειψε το γνωστικό τεστ στο check up ο Μπάιντεν – Δεν του χρειάζεται, αντέδρασε ο Λευκός Οίκος


Το πολυαναμενόμενο ετήσιο check up έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, την Τετάρτη (28/2). Τα αποτελέσματα δεν ανακοινώθηκαν ενώ προέκυψε κι άλλο θέμα: Γιατί δεν έκανε γνωστικό τεστ;

Όταν επέστρεψε ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αποτελέσματα δεν διέφεραν από τις εξετάσεις που είχε κάνει πέρσι. «Δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό από πέρυσι» δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους σχετικά με τα αποτελέσματα. «Όλα είναι υπέροχα», πρόσθεσε.

Αλλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η εκπρόσωπος του Λευκού Οικού Καρίν Ζαν-Πιέρ, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υποβλήθηκε σε γνωστικό τεστ επειδή δεν το χρειάζεται.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι ο πρόεδρος περνάει κάθε μέρα ένα γνωστικό τεστ» πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι γιατροί είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα από την ετήσια ιατρική εξέταση του Αμερικανού προέδρου.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι πολλοί ψηφοφόροι, συμπεριλαμβανομένης μιας μερίδας των Δημοκρατικών, πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως στις αρχές του μήνα, μια δημοσκόπηση των ABC News/Ipsos κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 86% των Αμερικανών ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο 81χρονος Δημοκρατικός δεν μπορεί να παραμείνει στον Λευκό Οίκο για άλλη μια θητεία.

 

ieidiseis.gr

 

Shares