Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παραβιάσεις του ΕΕΧ και εισβολή τουρκικών κατασκοπευτικών CN-235 – Την ίδια στιγμή το ΥΠΕΘΑ βλέπει «αποκλιμάκωση»…

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τη Δευτέρα -την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωνε ότι δεν θεωρεί πιθανή την πρόκληση θερμού επεισοδίου- καταγράφηκαν πέντε παραβάσεις και 41 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας.Οι παραβιάσεις, όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, έγιναν το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τα ελληνικά μαχητικά να τα αναγνωρίζουν και να τα αναχαιτίζουν, όπως ορίζουν ρητά οι διεθνείς κανόνες.

Προκλήσεις την ώρα επαφών στην Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε, επιπλέον, πως δύο τουρκικά F-16 -από τα έξι συνολικά που πετούσαν σε σχηματισμό και παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο- ήταν οπλισμένα ενώ τα συνόδευαν και δυο κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235.

Να σημειωθεί ότι χθες στην Αγκυρα μετέβη ελληνική αντιπροσωπεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές τεχνικού επιπέδου για την υλοποίηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Στόχος των επαφών, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουνίου, είναι η πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων Ελλάδας και Τουρκίας.

Shares