Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παρατείνεται η ολοκλήρωσης της μελέτης σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό

Για ακόμη έναν χρόνο παρατείνεται η ολοκλήρωσης της μελέτης σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό-Ερευνητικές Εργασίες, μετά την απόφαση του Υπ.Υποδομών να δώσει προθεσμία ακόμη 12 μηνών (δηλαδή έως τις 31/12/2022).

Να θυμίσουμε ότι το 2006 το ΥΠΕΧΩΔΕ ενέκρινε πίστωση 7 εκατ. ευρώ για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης του έργου (συμπεριλαμβανομένων και των ερευνητικών εργασιών) και το 2008 υπεγράφη (μετά από διαγωνισμό) η ανάθεσή της με το φυσικό αντικείμενό της να περιλαμβάνει την εκτέλεση χερσαίων γεωτρήσεων και εργαστηριακών δοκιμών για την σύνταξη της κυρίως μελέτης.

Το “κομμάτι” των ερευνητικών εργασιών είχε χρονοδιάγραμμα 10 μηνών και ήδη έχουν ξεπεραστεί τα 10 έτη, ενώ έχει προηγηθεί έγκριση παράτασης και της κύριας μελέτης του έργου έως τον Ιούνιο του 2022. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών η παρούσα σύμβαση ακολουθεί τη σύμβαση της Μελέτης Οδοποιίας «ΜΕΛΕΤΗ ΟΔΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ», στο πλαίσια της οποίας επίκειται η επανασύνταξη και η έγκριση του 3ου Συγκριτικού Πίνακα προκειμένου να αποσαφηνιστεί το τεχνικό αντικείμενο της σύμβασής της ενώ μετά την έγκριση του θα υποβληθεί συμπληρωματικό πρόγραμμα γεωτεχνικών ερευνών (3ης και τελικής φάσης), με το οποίο θα ολοκληρωθούν οι ερευνητικές εργασίες της παρούσας σύμβασης.

Να θυμίσουμε ότι το έργο περιλαμβάνει τετράϊχνο δρόμο 30 περίπου χιλιομέτρων που ξεκινά από την Καμπή Φιλιππιάδας, συνεχίζει με νέα χάραξη ή με βελτίωση της υφιστάμενης οδού μέχρι τον ισόπεδο κόμβο Αρχάγγελου και στη συνέχεια βελτιώνει την υφιστάμενη οδό μέχρι τον κόμβο Φραξύλα.

 

Πηγή: epirusgate.gr

Shares