Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Παράταση της θητείας των οργάνων των Συνεταιριστικών Οργανώσεων ζητά η ΚΕΟΣΟΕ…

Παράταση της θητείας των οργάνων των Συνεταιριστικών Οργανώσεων ζητά η ΚΕΟΣΟΕ...

Αίτημα για παράταση της θητείας των οργάνων Διοίκησης και Εποπτείας των Συνεταιριστικών Οργανώσεων απέστειλε στον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, η Κεντρική Συνεταιριστική Ενωση Αμπελοοινικών Προϊόντων…

Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεπαν τη σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων, οι οποίες εκτός των αρχαιρεσιών, οφείλεται να συγκληθούν έως 30 Ιουνίου και στο πλαίσιο της τακτικής διεξαγωγής τους, προκειμένου να εγκριθούν τα πεπραγμένα, ο προγραμματισμός δράσης και οι οικονομικές καταστάσεις των διοικήσεων των συνεταιρισμών, ώστε τα μέλη τους να απαλλαγούν των ευθυνών τους.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30ής Μαρτίου, η θητεία των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων που λήγουν από 30.3.2020 και μετά, παρατείνεται μέχρι 30/6/2020.

Ετσι, όπως τονίζει η ΚΕΟΣΟΕ, πρέπει:

-Να παραταθούν οι θητείες των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων και μελών της Γενικής Συνέλευσης των Συνεταιριστικών Οργανώσεων για έξι μήνες, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι αρχαιρεσίες στους συνεταιρισμούς.

-Να παραταθεί ο χρόνος που προβλέπεται (30/6/2020) για τη σύγκληση των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων των συνεταιρισμών, τα μέλη της οποίας εγκρίνουν τα πεπραγμένα και τις οικονομικές καταστάσεις δεδομένου ότι θα προκληθεί συγχρωτισμός εξ αιτίας της προσέλευσης των αντιπροσώπων της κάθε Γενικής Συνέλευσης.

Αυτα, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, είναι επιβεβλημένα καθώς «τα τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας ήδη ζητούν την αποστολή των νέων νομιμοποιητικών στοιχείων των Διοικήσεων, προκειμένου νόμιμα οι συνεταιρισμοί να διενεργούν τραπεζικές συναλλαγές. Σε αντίθετη περίπτωση τα τραπεζικά ιδρύματα θα αποκλείσουν την πρόσβαση των συνεταιρισμών στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares