Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Παράταση της ρωσικής ειρηνευτικής αποστολής στο Ναγκόρνο-Καραμπά

Η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας θα πραγματοποιήσουν τριμερή συνάντηση στο θέρετρο Σότσι της Ρωσίας στις 31 Οκτωβρίου


Η Αρμενία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μια τριμερή συμφωνία με τη Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν που θα επεκτείνει τη ρωσική ειρηνευτική εντολή στο Καραμπάχ για έως και 20 χρόνια, δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

«Θέλουμε οι Ρώσοι ειρηνευτές να συνεχίσουν την αποστολή τους. Είμαι έτοιμος να υπογράψω στο Σότσι ένα έγγραφο σχετικά με την παράταση της εντολής των Ρώσων ειρηνευτικών για 10, 15 ή 20 χρόνια», είπε ο Πασινιάν σε συνέδριο του πολιτικού του κόμματος Πολιτικό Συμβόλαιο.

«Μπορώ να κάνω αυτή την πρόταση ο ίδιος, αλλά η ρωσική πλευρά θα πρέπει να την υποστηρίξει», είπε ο Πασινιάν.

 

Την Παρασκευή, η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας θα πραγματοποιήσουν τριμερή συνάντηση στο θέρετρο Σότσι της Ρωσίας στις 31 Οκτωβρίου.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποφασίσει για την παράταση μονομερώς γιατί η συμφωνία, βάσει της οποίας οργανώνεται η ειρηνευτική αποστολή, υπογράφηκε από τρία μέρη – την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία.

Ωστόσο, πρόσθεσε, εάν η Ρωσία και η Αρμενία υποβάλουν μαζί την ιδέα, θα έχουν την πλειοψηφία.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares