Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Παραπλανητική δήλωση Μπάιντεν: Φταίνε οι εταιρείες βενζινάδικων για την αύξηση τιμών – Τι ισχύει

Σε καταμέτωπη επίθεση προχώρησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, προς τους κατόχους εταιρειών βενζινάδικων, με την κατηγορία ότι αύξησαν τις τιμές για να…τα ‘κονομούν. Τι ισχύει όμως.

Η global petrol prices, η οποία απασχολεί ειδικούς αναλυτές και διδάκτορα, ιχνηλατούν τις διακυμάνσεις τιμών στο φυσικό αέριο, το πετρέλαιο κίνησης, της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και άλλων συναφών μεταβλητών, υπολογίζοντας τον εθνικό μέσο των τιμών.

Με πληροφορίες λοιπόν της ιστοσελίδας, η Ρωσία από 07-Φεβ-2022 έως 16 Μαΐου-2022, η Ρωσική ομοσπονδία κατάφερε να διατηρήσει τις τιμές της βενζίνης στο 0,77 το λίτρο, χωρίς να μετακινηθεί ούτε ρούβλι η τιμή!

Παρουσιάζονται οι διακυμάνσεις για τις μέσες τιμές για την περίοδο 14-Μαρτίου-2022 μέχρι 20-Ιουνίου-2022, οι οποίες είναι 4.72 (δολάρια σε γαλόνι), η κατώτερη 4.49 (Δολάρια/γαλόνι) στις 18-Απριλίου-2022 και η ανώτερη 5.19 (Δολάριο/γαλόνι) και στις 13-Ιουνίου-2022. Η καμπή σχηματίζεται κατά τον Μάρτιο, όταν ο Λευκός Οίκος είχε αναγγείλει ότι θα κόψει περεταίρω τις εισαγωγές σε Ρωσικό πετρέλαιο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακόμα και στην ίδια δήλωση φαίνεται ο κ. Μπάιντεν δεν κρύβει τις “πράσινες” φετιχιστικές του πολιτικές, οι οποίες έχουν οδηγό να στρέψουν την τροχιά της Αμερικής προς την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Αμφιβόλου ποιότητας), αποσυνθέτοντας έτσι από τον ομφάλιο λώρο την εξάρτηση του Αμερικανικού έθνους από τον φυσικό του πλούτο. Ο ίδιος ο πρόεδρος επιμένει ότι οι εταιρείες προσπαθούν να πιέσουν για την εξάρτηση του Αμερικανικού έθνους από ξένους παράγοντες για την τροφοδοσία σε καύσιμα, ρίχνοντας όλο τον φόρτο ευθύνης επάνω τους, ξεχνώντας (για άλλη μια φορά) ότι και ο ίδιος έμπλεξε την χώρα του στον πόλεμο με τις κυρώσεις, χωρίς να ερωτήσει τον ίδιο του τον λαό και ενημερώνοντας τον παράλληλα για τις επιπτώσεις. Συνεπώς, έδρασε, σκόνταψε και βρήκε τους παράγοντες “κλειδιά” (εταιρείες καυσίμων) απροετοίμαστους και σε κατάσταση απόκλισης για να επιτευχθεί μια συμφωνία για ένα σχέδιο.

Τέλος, και σε προηγούμενες δηλώσεις του έχει αναφέρει ότι οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές για να ευθυγραμμιστεί η ζήτηση με την προσφορά καυσίμων, όμως μια πληθώρα από αντικρουόμενες απόψεις περιπλέκουν το ζήτημα, για το εάν μπορούν να αξιοποιήσουν πόρους σε ομοσπονδιακά πλουτοπαραγωγικά εδάφη. Από την μια ισχυρίζονται οι εταιρείες ότι εξαιτίας της πράσινης πολιτικής του Μπάιντεν, δεν τους εκδίδει την άδεια άσκησης δικαιώματος ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ στον αντίποδα, πιστωτικά λόμπι σημειώνουν ότι αν “τρυπήσουν” για περισσότερο πετρέλαιο, οι τιμές δεν θα είναι αρκετά μεγάλες για την διατήρηση “πειθαρχίας κεφαλαίου”. Στο προεδρικό διάταγμα, ο Τζο  Μπάιντεν σημειώνει ότι, αν και δίνει μάχη να μεταστραφεί η χώρα στην πράσινη ενέργεια, οι εκδώσεις αδειών για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών προς την σταθεροποίηση των τιμών καυσίμων εν καιρώ κρίσης, μένουν “αχρησιμοποίητες”.

 

Αισχροκέρδεια ή διαπλοκή;

 

Πηγή: gr.globalpetrolprices.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares