Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΠΑΡΑΝΟΙΑ: Υποχρεωτική η μάσκα μέσα στα σπίτια (!) και απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων σε κομητεία της Φλόριντα

Οι αρχές στην κομητεία Broward της Φλόριντα εξέδωσαν μια εντολή έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό με κείμενο που υποδηλώνει ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν την υποχρέωση να φορούν μάσκες προσώπου μέσα στα σπίτια τους.

Η διοικητής της κομητείας Bertha Henry εξέδωσε την έκτακτη διαταγή 20-22, η οποία επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 11:00 έως τις 5 π.μ., ενώ απαγορεύει επίσης όλες τις συγκεντρώσεις 10 ή περισσότερων ατόμων.

Ωστόσο, το κείμενο της παραγγελίας φαίνεται επίσης να επιβάλλει «απαιτήσεις κάλυψης προσώπου» ατόμων εντός της ιδιωτικής τους ιδιοκτησίας.

Το τμήμα 4Α της εντολής έκτακτης ανάγκης αναφέρει τα εξής:

«Όλα τα άτομα που κατοικούν σε οποιαδήποτε οικιστική ιδιοκτησία, είτε πρόκειται για μία οικογένεια είτε για πολλές οικογένειες, και ανεξάρτητα από το αν κατέχουν ή νοικιάζουν το ακίνητο, πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλα τα άτομα της οικιστικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών, συμμορφώνονται με όλες τις ισχύουσες οδηγίες οποιουδήποτε Broward Νομός έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων κάλυψης προσώπου

«Οι κάτοικοι που δεν θα συμμορφώνονται με όλες τις ισχύουσες εντολές έκτακτης ανάγκης της κομητείας Broward θα υπόκεινται στις κυρώσεις που ορίζονται στην Ενότητα 8-56 του Κώδικα Διατάξεων της Κομητείας Broward, όπου για κάθε άτομο που είναι παρόν και παραβαίνει μια ισχύουσα Εντολή Έκτακτης Ανάγκης θα συνίσταται ξεχωριστή παραβίαση».

Όπως τονίσαμε προηγουμένως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι υγειονομικές αρχές έχουν παροτρύνει τους ανθρώπους να φορούν μάσκες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.

Ο επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης έκτακτης ανάγκης του Τέξας έδωσε τις ίδιες αυτές συμβουλές κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News στο Nine στις αρχές του μήνα.

Ωστόσο, στο Τέξας η μάσκα για κατοικίες απλώς «ενθαρρύνεται», ενώ στην κομητεία Broward φαίνεται να υποστηρίζεται από το νόμο.

Δεδομένου ότι ορισμένοι άνθρωποι στην Καλιφόρνια ανέφεραν στις αρχές τους γείτονές τους επειδή τους άκουσαν να βήχουν και να φτερνίζονται μέσα στα σπίτια τους, δεν είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι κάτοικοι της κομητείας Broward θα μπορούσαν να δεχθούν επίσκεψη στο σπίτι τους από τις αρχές εάν αρνηθούν να συμμορφωθούν.

Κατά την έκδοση της εντολής έκτακτης ανάγκης, οι αρχές υπενθύμισαν στους ανθρώπους ότι μπορούν να καλέσουν το 311 εάν βλέπουν κάποιον να παραβιάζει τους κανόνες.

redskywarning.blogspot.gr

Shares