Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Παραμυθιά: Ο ανεμοστρόβιλος διέλυσε 70 σπίτια, 2 επιχειρήσεις και 6 στάβλους σε χωριά-ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την Παραμυθιά αποδείχθηκε καταστροφικός. Ολόκληρα χωριά έχουν παραλύσει με τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώνουν τους ελέγχους…

Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε με σφοδρότητα μια σειρά από χωριά στην Παραμυθιά, που μετρούν τις πληγές τους. Σπίτια, δέντρα, επιχειρήσεις και στάβλοι παρουσιάζουν σοβαρότατες ζημιές, με πολλούς κατοίκους να ψάχνουν τρόπους για να επαναφέρουν την ομαλότητα. Οι εικόνες από τα χωριά που χτυπήθηκαν, αποτυπώνουν τη νέα πραγματικότητα. Με τα αρμόδια συνεργεία να πραγματοποιούν από χθες το πρωί ελέγχους και να ανακοινώνουν τα στοιχεία.

Πυκνή χιονόπτωση συνεχίζεται από χθες Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, κατά διαστήματα, στα ορεινά της Ηπείρου. Σε χωριά που βρίσκονται πάνω από 1.100 μέτρα υψόμετρο, το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά και συνιστάται στους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει κινήσει 14 μηχανήματα για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, ενώ παράλληλα γίνονται και ρήψεις αλατιού.

Στα χωριά της Παραμυθιάς τα οποία επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο, η καταγραφή των ζημιών ολοκληρώθηκε. Στα χωριά Αγορά, Σκάνδαλο, Σαμονίβα και Αμμότοπος, έχουν υποστεί ζημίες 70 σπίτια, 2 επιχειρήσεις και 6 σταβλικές εγκαταστάσεις.

Ο δήμαρχος Σουλίου υπέβαλε αίτημα στην διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας να κηρυχτούν τα τέσσερα χωριά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στα σημεία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, η Πυροσβεστική Παραμυθιάς με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, η πολιτική προστασία του Δήμου Σουλίου, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, αστυνομικοί και εθελοντές.

     

Όπως είπε ο δήμαρχος Σουλίου, Γιάννης Καραγιάννης, ο ανεμοστρόβιλος που ξεκίνησε από την περιοχή της Ποταμιάς, παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. Δείτε παρακάτω εικόνες από την περιοχή.

newsit.gr

Shares