Κυριακή , 29 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Παραλύει σήμερα η χώρα – Τραβούν χειρόφρενα τα ΜΜΜ – Χάος στους δρόμους……

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας συμμετέχουν σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα Αθήνας – Πειραιά, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.


Σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό ( πρώην ΗΣΑΠ), συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό ( γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της 24ης Σεπτεμβρίου στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τραίνα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

 

Μεγάλα προβλήματα στην κίνηση στους δρόμους έφερε η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δείτε ποιοι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι. Δείτε ποια μέσα μεταφοράς απεργούν.

Η Αθήνα σήμερα είναι χωρίς τρόλεϊ, λεωφορεία και ΗΣΑΠ για όλο το 24ωρο λόγω της απεργίας που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα. Έτσι, πολλοί ήταν αυτοί που πήραν το αυτοκίνητό τους για να μεταβούν στην δουλειά τους. Οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι και υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων. Πιο αναλυτικά κίνηση υπάρχει στα εξής σημεία:

Αθηνών – Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη – έξοδος) από Πέτρου Ράλλη έως Αχαρνών (τμηματικά), Αθηνών – Λαμίας (κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών – είσοδος) από Αττική Οδό έως Αχαρνών, Πέτρου Ράλλη από Θηβών έως Κηφισό προς Αθήνα, Αλεξάνδρας (άνοδος), Μεσογείων από Χαλάνδρι έως Αμπελοκήπων, Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη), Λ. Κηφισίας (άνοδος) έως Φιλοθέη, Βασ. Σοφίας (άνοδος), Βασ. Σοφίας (κάθοδος), Βασ. Κωνσταντίνου, Καλλιρρόης, Λ. Συγγρού (άνοδος) από Λαγουμιτζή, Λ. Ηλιουπόλεως, Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη – ρεύμα προς Πειραιά).

Η κίνηση στους δρόμους στις 08.45

Ποια μέσα μεταφοράς απεργούν
24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα Τρίτη (24.09.2019) οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 του μετρό).
Αντίθετα, με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Μετρό και το Τραμ.

Το το Μετρό θα λειτουργεί από τις 09:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ και το Τραμ θα λειτουργεί από τις 08:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.


Επίσης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, δεν θα γίνουν δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares