Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Παραλήρημα Τούρκου αναλυτή: «Μπορώ να ανέβω σε κάποια νησιά…» – ΒΙΝΤΕΟ

Την εθνικιστική φρενίτιδα κατά της Ελλάδας φροντίζουν να συντηρούν σε ημερήσια βάση τα τουρκικά ΜΜΕ, συζητώντας την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον των νησιών της χώρας μας.

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, και όχι μόνο, για «αποχώρηση της Ελλάδας» από τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet, Aχμέτ Χακάν είπε:

«Ο Χουλουσί Ακάρ με τη δήλωση του πως “αφού παραβιάζετε τη Συνθήκη της Λωζάνης τότε σημαίνει πως αποχωρείς από τη Συνθήκη” ουσιαστικά θέλει να πει στον Μητσοτάκη “πως θα χάσεις το έδαφος στο οποίο στέκεσαι και θα το φέρουμε προς συζήτηση”». Και διερωτήθηκε υποκριτικά: «Αφού ρισκάρεις να βγεις από τη Συνθήκη της Λωζάννης τότε εγώ δεν θα την λάβω υπόψη και τι θα κάνω;»

Στην ερώτηση ανέλαβε να απαντήσει ο στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ: «Τότε μπορώ να ανέβω σε κάποια νησιά. Ή να κάνω κάποια ενέργεια προς τα νησιά τα οποία είναι στρατιωτικοποιημένα για τα νησιά που πρέπει να έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς».

«Άρα, μιλάμε για στρατιωτική ενέργεια» σημείωσε ο Χακάν. «E ναι, αφού με διπλωματία δεν έγινε κάτι και παραβιάζουν τις Συνθήκες» απάντησε ο στρατιωτικός αναλυτής.

real.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares