Τετάρτη , 20 Οκτωβρίου 2021

Επίθεση Μητσοτάκη: “Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας δημιουργούν πρόβλημα”

Όχι και τόσο μακριά από σήμερα, αλλά στο βήμα της βουλής πριν λίγους μήνες, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε, πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον προβληματίζουν και διαβάστε τι…δικαιολογία φέρνει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Υποστηρίζει εν αρχή ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αποτελούν πυλώνας επικοινωνίας και διαλόγου, αλλά…αρένα σύγχυσης και μέσο στεγανών! Μιλάει ποιος για στεγανά, αυτός που πολλοί πιστοί ακόλουθοί του στις μεγάλες πλατφόρμες μπλοκάρουν όσους έχουν διαφορετική άποψη, είτε απλά δεν λαμβάνουν υπόψιν την διαφορετική άποψη και στην πιο ακραία εκδοχή βάζουν ταμπέλες σε όσους έχουν αντιπολιτευόμενη γνώμη, με την γνωστή του “ψεκασμένου”!

Και για να μην ξεχνάμε τι έγινε, όταν ο λογαριασμός του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, κατόπιν αναστολής και μετέπειτα οριστικής απενεργοποίησης, τα “μποτ” εξέφρασαν ολοφάνερα το διακατεχόμενο “δημοκρατικό πνεύμα”, ενώ καμία ουσιαστική καταδίκη δεν ακούστηκε, ούτε από τους υπόλοιπους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, ούτε από σχεδόν όλα τα μμε!

https://twitter.com/HarwoodButcher3/status/1426911949359616005

 

Που είναι το πρόβλημα;

  1. Αντιφάσκει, ενώ χιλιάδες υποστηρικτές του πράττουν το αντίθετο από αυτά που λέει και ο ίδιος δεν έκανε έως τώρα τίποτα πρακτικό για να περιορίσει το φαινόμενο. Ήδη, γνωστοί λογαριασμοί προσκείμενοι προς την ΝΔ, συνεχίζουν να ακολουθούν την τακτική “identity politics” (διαχωρισμός βάσει πολιτικών κριτηρίων).
  2. Λίγο πριν το τέλος στο ίδιο βίντεο, αναφέρεται στον διάλογο, αλλά άνετα περνάει νόμους λογοκρισίας για όσους έχουν αντίθετη άποψη για τα μέτρα και δεν καλούνται στα μεγάλα ΜΜΕ και άλλοι επιστήμονες, πέρα των γνωστών και καθιερωμένων. Και τέλος, εν μέρη έχει άδικο γιατί…
  3. …διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ! Οι άνθρωποι με διαφορετική γνώμη μπορούν και είναι εφικτό να στήνουν βάσεις διαλόγου και αντιλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν πραγματικά το θέλουν οι ίδιοι! Αρα δεν είναι 100% εξαιτίας των social media οτι υπάρχουν τρολ, αλλά εξαιτίας της αδυναμίας διαχείρισης εκ μέρους πολιτείας και πλατφόρμας περιπτώσεων παρενόχλησης και το άλλο μισό οφείλεται στην διαπαιδαγώγηση του κάθε χρήστη.

 

Συμπερασματικά,  πρόκειται για μια στοχοποίηση της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης διαμέσου επικοινωνιακών τρικ , ώστε να περάσει μια αίσθηση αισιοδοξίας προς τους πολίτες ότι το θέμα θα λυθεί, ένα θέμα, μεταξύ άλλων και του cyber bullying που είναι ευαίσθητο για την νεολαία. Αλλά πίσω από τα λόγια, συνήθως, κρύβεται ο κατήφορος της αντίφασης και ίσως η ίδρυση των θεμελίων για ακόμη μία νομιμοποίηση συστοιχίας μέτρων λογοκρισίας και διαχείρισης των σόσιαλ μίντια από τους μεγάλους γραφειοκράτες και πολιτική ηγεσία.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares