Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Παραλήρημα Ερντογάν: “Έλληνες και Γάλλοι, θα πληρώσετε πολύ ακριβά”…

Προκαλεί εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με νέες εμπρηστικές δηλώσεις. Αυτή τη φορά όμως δεν απευθύνεται μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, όπως αναφέρει η Hurriyet, μιλώντας νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε τελετή απονομής διπλωμάτων σε πτυχιούχους στρατιωτικής σχολής, απευθυνόμενος ευθέως στον ελληνικό λαό ανέφερε: «Προκαλούμε τους εχθρούς μας, στην ξηρά, στη θάλασσα, στον αέρα. Αποδέχονται οι Έλληνες ό,τι τους συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών τους;».

Παράλληλα, απευθύνθηκε και στον γαλλικό λαό, με την ίδια ερώτηση: «Γνωρίζει ο γαλλικός λαός ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;».

«Οι δύο λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία; Προκαλούμε! Αυτοί που υψώνουν ανάστημα απέναντι μας είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με εμάς;», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει το στόχο του. Απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ιδίως στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχουν προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, κατά την επίσκεψη του στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα υποκύψουμε στις απειλές στην Ημέρα εθνικής γιορτής σήμερα, 30 Αυγούστου, ούτε (θα υποκύψουμε) στη γλώσσα των εκφοβισμών και των εκβιασμών. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Δεν είναι σύμπτωση ότι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο, που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα, ήταν οι ίδιοι εισβολείς. Όπως τότε έτσι και σήμερα το έθνος μας δεν θα διστάσει να απογοητεύσει τις φιλοδοξίες και τις κινήσεις που έχουν στόχο να φέρουν όρους της συνθήκης των Σεβρών, μέσα στην Μπλε Πατρίδα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη θέλησή μας σε αυτό το θέμα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη…Με τις σκέψεις αυτές, τιμώ τη μνήμη του ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, του Αρχιστράτηγου της Μεγάλης Επίθεσης, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ».

zougla.gr

Shares