Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Παραλίγο τραγωδία στη Χαμοστέρνας τον Δεκέμβριο – Τρένο έπεσε σε ΙΧ επειδή δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη άνοιξε τον φάκελο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Ελλάδα και «έφερε μπροστά» το ερώτημα κατά πόσο είναι ασφαλή.

Το Open TV έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα πολύ σοβαρό γεγονός που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2022 λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα στις 18 Δεκεμβρίου ένας συρμός κινείτο και προσπαθούσε να περάσει από ισόπεδη διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς. Ο συρμός κινείτο στο σημείο και ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά. Μάλιστα, οι μπάρες των αυτοκινήτων είχαν κατέβει. Ωστόσο 70 μέτρα πιο μακριά είχε ακινητοποιηθεί πάνω στις γραμμές. Ωστόσο ο μηχανοδηγός είχε δώσει το «πράσινο φως», ο συρμός συνέχισε την πορεία του και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΣΕ που μίλησαν στο OPEN ήταν «απίστευτο» το γεγονός πως δεν είχαν ενημερωθεί ούτε ο φύλακας ούτε ο μηχανοδηγός. Από το παραπάνω συμβάν δημιουργούνται και νέα ερωτήματα όσον αφορά την ασφάλεια αλλά και τις συννενοήσεις που έκαναν οι αρμόδιοι όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οδηγός είχε ενημερώσει την Τροχαία «και όχι μόνο», όπως λένε συνοδηγοί σε έγγραφο που έχει στην κατοχή του και παρουσιάζει το OPEN. Ακόμη είχαν ενημερωθεί και οι επικεφαλής της ΡΑΣ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και η εταιρεία Hellenic Train. Σημειώνεται, τέλος, πως από το σημείο αυτό, καθημερινά, περνάνε χιλιάδες οχήματα και οδηγοί.

iefimerida

Shares