Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

Παραλίες: «Βούλιαξαν» οι πλαζ της Αττικής – Μποτιλιάρισμα στους δρόμους [vids & pics]

Παραλίες: Πρεμιέρα σήμερα για τις οργανωμένες πλαζ – SMS με κωδικό 6 στο 13033 για τη μετάβασή μαςΤο πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτή την εστίαση, τα καταστήματα, αλλά και τις οργανωμένες παραλίες, είναι αυτό που διανύουμε. Από το πρωί λουόμενοι κατακλύζουν τις πλαζ της Αττικής, ωστόσο, τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις. Οι ομπρέλες απέχουν 4 μέτρα μεταξύ τους, οι ξαπλώστρες απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης. Υπενθυμίζεται ότι για τη μετάβαση απαιτείται η αποστολή SMS με κωδικό 6 στο 13033.

Είναι χαρακτηριστικό πως επικράτησε μεγάλο μποτιλιάρισμα σε σημεία της λεωφόρου Βουλιαγμένης, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στην Ποσειδώνος, από τον Άλιμο μέχρι τη Γλυφάδα.

Γέμισαν και οι παραλίες της Θεσσαλονίκης

Με σύμμαχο την καλοκαιρία, οι Θεσσαλονικείς ξεχύθηκαν στους δρόμους. Από το πρωί εκατοντάδες λουόμενοι συρρέουν στις κοντινές παραλίες της Θεσσαλονίκης: Επανομή, Ποταμός, Αγία Τριάδα-Περαία, ωστόσο, τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ιδιαίτερη αυξημένη ήταν η κίνηση στη Μουδανιών από οχήματα που επιχείρησαν να μεταβούν εγκαίρως στις παραλίες για την «πρεμιέρα» των beach bar.

Τι ανοίγει από Δευτέρα 10 Μαΐου

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια. Την ίδια ημέρα ξεκινούν και τα δια ζώσης μαθήματα στα φροντιστήρια εκπαίδευσης για όσου δίνουν πανελλαδικές και ξένων γλωσσών για όσους δίνουν εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Αργότερα, στις 17 Μαΐου ορίζεται η επαναλειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, η δια ζώσης εκπαίδευση των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Τη σκυτάλη παίρνει ο τομέας του πολιτισμού με τα μουσεία να ανοίγουν στις 14 Μαΐου, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

Στις 28 Μαΐου επίσης σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα μόνο για καθήμενους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων άναψε «πράσινο» για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού σταδιακά μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Shares