Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Παρακολουθήσεις: Τα πρόσωπα που καλούνται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ακρόαση των κ.κ. Δημητριάδη, Μπίτζιου, Λαβράνου και Ντίλιαν για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Την απόφαση αυτή έλαβε σύμφωνα με ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή της συνεδρίαση η Διάσκεψη των Προέδρων, καθώς έχουν υποβληθεί σχετικά αιτήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ συμπληρώνοντας κατά τον Κανονισμό της Βουλής τον απαιτούμενο αριθμό των 2/5 για τη σύγκληση της Επιτροπής.

Ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης είχε προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όταν είχε συνεδριάσει πρώτη φορά για το θέμα των παρακολουθήσεων, ενώ το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία. Οι επιχειρηματίες Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος φέρεται να βρίσκονται πίσω από τις εταιρίες Krikel και Intellexa που σχετίζονται με το λογισμικό Predator. O Ταλ Ντίλιαν είναι Ισραηλινός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Intellexa.

 

cnn.gr

Shares