Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Παρακμιακά Παρελκόμενα…

Παρακμιακά Παρελκόμενα...

του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου,
Αρθρογράφου-Σχολιογράφου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μπουλούκι των “ηθοποιών” νεανίδων, οι οποίες αποτέλεσαν ακαλαίσθητο, αντιαισθητικό και συγχρόνως προσβλητικό … αξεσουάρ της παρέλασης στην Ν. Φιλαδέλφεια.
Σε ποιά χώρα/κοινωνία/κράτος θα γίνονταν αποδεκτή μια τέτοια αήθης συμπεριφορά; Πουθενά!

Εξόχως, εντόνως και αηδιαστικώς παρακμιακό φαινόμενο. Εικόνα γενικευμένης σήψης. Σήψη που δεν αφορά μόνον σε εκείνες τις χαβαλετζούδες “καλλιτέχνιδες”, αλλά και στην κοινωνία μας συνολικότερα.

Τι άραγε άλλη απόδειξη χρειαζόμαστε ώστε να αντιληφθούμε που πάμε και πως πρέπει να συνέλθουμε; Ασφαλώς και μια … “ακτιβιστική” συμπεριφορά έχει διαβαθμίσεις, συνεπώς και αξιολογήσεις.

Είναι βέβαια ανάξιες σχολιασμού οι νεαρές, οι οποίες θεώρησαν πως με την απρεπέστατη προσβλητική συμπεριφορά τους, θα προξενήσουν την κατάργηση των παρελάσεων (με την καθιέρωση των οποίων, εκείνοι που κατευθύνουν τα διάφορα αρρωστημένα άτομα, διαφωνούν).

Όμως η μη παρέμβαση /επέμβαση: των παρευρισκόμενων γονέων και μαθητών, των αρμοδίων παραγόντων, των Αστυνομικών, των Εισαγγελέων κ.ο.κ βυθίζει κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη σε μελαγχολία. Αποκρουστικό το απογοητευτικό θέαμα.
Περιφρόνηση μιας Εθνικής Επετείου, της Σημαίας, όλων όσων πιστεύουν στον Εορτασμό.
Καμία σύλληψη/αυτόφωρο. Ουδεμία τιμωρία (;).

Αντ’ αυτών στήθηκαν τηλεοπτικά πάνελς όπου διάφοροι … “ειδικοί” διαμορφωτές της κοινής γνώμης, γνωστοί τηλεμαιντανοί, πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας και του πατριωτικού εκτροχιασμού, κάποια ΜΜΕκμαυλισμού /εξαχρείωσης -έντυπα και ηλεκτρονικά- περίεργα όντα, βγήκαν από τα λαγούμια τους. Βγήκαν για να υπερασπιστούν και να (υπο) στηρίξουν τις αθώες νεανίδες που δεν μπορούσαν να ανεχτούν ήθη , έθιμα, παραδόσεις. Τρυφερές ψυχές “Ελληνίδων” (ή Ελληνοφώνων;) που αποφάσισαν να τις καταργήσουν. Άσκησαν -λένε οι ευαίσθητοι φιλάνθρωποι, φιλόζωοι προοδευτικοί της οπισθοδρόμησης- το δημοκρατικό ακτιβιστικό τους δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν. Έκτακτα!

Την επόμενη φορά να ουρήσουν και να κοπρίσουν ώστε να καρπίσει η διαμαρτυρία τους καλύτερα. Έτσι και αλλιώς κανείς δεν θα ενοχληθεί. Δεν πρόκειται να συλληφθούν ή -και – να τιμωρηθούν.

Είναι θέμα χρόνου. Σε λίγο οι διάφοροι άθεοι ή πολέμιοι της Ιεραρχίας, θα εισβάλλουν στους ναούς- την ώρα της Θείας Λειτουργίας – θα την διακόπτουν και θα ασχημονούν με όποιο τρόπο θα επιλέξουν (!).

ΥΓ Όταν κάποιοι ψυχανώμαλοι κομματοεξαρτημένοι θα χοντρύνουν και άλλο το παιχνίδι της αυθαίρετης δράσης/κατάργησης εκείνων που τους ενοχλούν, τότε (ακόμη και οι άφρονες σημερινοί ιδεολογικοί συνοδοιπόροι τους /καθοδηγητές τους), θα συνειδητοποιήσουν το εθνικό έγκλημα που διαπράττουν!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares