Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Ο Χάρτβιχ Φίσερ διορίστηκε στη θέση του το 2016 με αποστολή να αναπτύξει ένα σχέδιο για την ανακαίνιση του Βρετανικού Μουσείου και την αναδιάταξη των εκθεμάτων

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Hartwig Fischer παραιτήθηκε, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις κλοπές αρχαιοτήτων αμύθητης αξίας.

Ο Χάρτβιχ Φίσερ διορίστηκε στη θέση του το 2016 με αποστολή να αναπτύξει ένα σχέδιο για την ανακαίνιση του Βρετανικού Μουσείου και την αναδιάταξη των εκθεμάτων.

Το σχέδιο ανακαίνισης αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του έτους, ακολουθούμενο από διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου υλοποίησης.

«Έχει ηγηθεί του αφοσιωμένου προσωπικού του μουσείου σε δύσκολες περιόδους, όπως τα lockdown για τον Covid και οι σημερινές πληθωριστικές πιέσεις» αναφέρει ο πρόεδρος, Τζορτζ Όσμπορν.

Ο Γερμανός ιστορικός τέχνης -ο πρώτος μη Βρετανός επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου από το 1866-, δήλωσε ότι θέλει να επικεντρωθεί στη «διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιόδους κλιματικής κρίσης, συγκρούσεων, πολέμου και βίας», χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά στους λόγους της παραίτησης του ή στα επόμενα βήματα του.

 

newsbomb.gr

Shares