Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Naftogaz

Η ουκρανική κυβέρνηση έκανε δεκτή σήμερα την παραίτηση του Γιούρι Βιτρένκο, του διευθύνοντος συμβούλου της ενεργειακής εταιρείας Naftogaz


Η ουκρανική κυβέρνηση έκανε δεκτή σήμερα την παραίτηση του Γιούρι Βιτρένκο, του διευθύνοντος συμβούλου της ενεργειακής εταιρείας Naftogaz. Με ανακοίνωσή της στην εφαρμογή Telegram η εταιρεία ανέφερε ότι ο Βιτρένκο θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Reuters ποιος ήταν ο λόγος της παραίτησής του, ο Βιτρένκο απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, κάτω από τη φωτογραφία του Βιτρένκο, αναφέρει ότι με τη σημερινή απόφασή του «το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε την παραίτηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου».

 

Ούτε η ουκρανική κυβέρνηση έχει δώσει διευκρινίσεις για το θέμα.

 

Ο 46χρονος Βιτρένκο ήταν επικεφαλής της Naftogaz από τον Απρίλιο του 2021 και η αποχώρησή του ήταν ευρέως αναμενόμενη.

Η Naftogaz απέφυγε να σχολιάσει ρεπορτάζ ουκρανικών μέσων ενημέρωσης και τις δηλώσεις ενός μέλους του κοινοβουλίου ότι ο Βιτρένκο θα αντικατασταθεί από τον Ολέξιι Τσερνίσοφ, τον υπουργό Κοινοτήτων και Εδαφικής Ανάπτυξης.

Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται αλλεπάλληλες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Η Naftogaz βρίσκεται επίσης σε δικαστική διαμάχη με τη ρωσική κρατική εταιρεία ενέργειας Gazprom με αντικείμενο τη διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares