Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Παραιτήθηκε η εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση του Άλεκ Μπάλντουιν

Παραιτήθηκε η εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση του Άλεκ Μπάλντουιν

Η εισαγγελέας Andrea Reeb ανακοίνωσε την απόφασής της να παραιτηθεί, ένα μήνα αφότου ο δικηγόρος του ηθοποιού υπέβαλε αίτημα για απομάκρυνσή της επειδή είναι επίσης εκπρόσωπος στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας, κάτι που η ομάδα υπεράσπισης του Άλεκ Μπάλντουιν υποστήριξε ότι παραβίαζε το πολιτειακό σύνταγμα.

Η ειδική εισαγγελέας Andrea Reeb που χειρίζεται την υπόθεση σε βάρος του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν για τον πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας Rust παραιτήθηκε.

Η Andrea Reeb ανακοίνωσε την απόφαση ένα μήνα αφότου ο δικηγόρος του Μπάλντουιν κατέθεσε αίτημα για την απομάκρυνσή της επειδή είναι επίσης εκπρόσωπος στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας. Η ομάδα του ηθοποιού υποστήριξε ότι παραβιάζει το σύνταγμα του Νέου Μεξικού.

«Ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορώ να διασφαλίσω την απονομή δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση είναι να παραιτηθώ ώστε η εισαγγελία να επικεντρωθεί στα στοιχεία και τα γεγονότα, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα την πλήρη παραβίαση των βασικών πρωτοκόλλων ασφαλείας που οδήγησαν στο θάνατο της Χάτσινς», είπε η Reeb.

«Δεν θα επιτρέψω σε ερωτήσεις σχετικά με τη θητεία μου ως νομοθέτης και εισαγγελέας να θολώσουν το πραγματικό ζήτημα που αντιμετωπίζω», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Φεβρουαρίου, ο Μπάλντουιν δήλωσε αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Όπως υποστήριξε, κρατούσε το όπλο που σκότωσε την κυρία Χάτσινς αλλά δεν πάτησε τη σκανδάλη.

Ακόμα δύο άτομα έχουν κατηγορηθεί για το δυστύχημα στα γυρίσματα, η Hannah Gutierrez-Reed που έλεγχε τα όπλα, η οποία θα δηλώσει αθώα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, και ο βοηθός σκηνοθέτη Dave Hall ο οποίος δήλωσε αθώος για το πλημμέλημα για το οποίο κατηγορείται σχετικά με τα όπλα.

Πηγή: Newsbomb.gr

Shares