Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παραγουάη: Ελάφι σκότωσε στρατιωτικό φρουρό στο προεδρικό μέγαρο της Ασουνσιόν

elafiparagoui

 

Πρόκειται για έναν 42χρονο λοχία που κατέληξε την περασμένη Δευτέρα


Ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε αφού δέχτηκε επίθεση από ένα ελάφι που τον τρύπησε με τα κέρατά του, την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία φρούρησης στο προεδρικό μέγαρο της Παραγουάης, στην Ασουνσιόν.

Ο λοχίας του πεζικού Βίκτορ Ισάσι Φλέτσα, 42 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή τη νύχτα της Δευτέρας λόγω των διατρητικών τραυμάτων που του προκάλεσε το ζώο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.

Το ελάφι, του υποείδους τσιτάλι που ζει στην Ινδία, είχε γίνει δώρο στην προεδρική κατοικία, ανέφερε ο διευθυντής Πανίδας και Χλωρίδας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Φρέντερικ Μπάουερ.

Ο εκπρόσωπος του πεζικού Βίκτορ Ουρνταπιλέτα είπε στο Reuters ότι οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης έπιασαν τη στιγμή που ο λοχίας πλησίασε το ελάφι και εκείνο του επιτέθηκε.

Ο Φλέτσα μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο Ουρνταπιλέτα είπε ότι δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο παρόμοιας επίθεσης από ζώα που ζουν στους κήπους του προεδρικού μεγάρου. Στο παρελθόν στο προεδρικό μέγαρο υπήρχαν, μεταξύ άλλων, στρουθοκάμηλοι και πόνι. Τα ζώα βρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο και δεν έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες της προεδρίας.

 

Πηγή: Protothema.gr

Shares