Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Παράδοση των Δωδεκανήσων στην Τουρκία άνευ όρων…

Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος συνέχεια να σας υπενθυμίζω, πως εδώ και αρκετούς μήνες γράφω και ξαναγράφω την ανησυχία μου, που προέρχεται από υψηλόβαθμες διπλωματικές και στρατιωτικές μου πηγές, αλλά και από εκτενείς αναφορές του Δωδεκανησιακού Τύπου, για την στοχοποίηση εκ μέρους της Τουρκίας και ειδικότερα του Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν, των νήσων Ρόδου και Κω!Καταγράφοντας και καταγγέλλοντας – όταν η ελληνική βραδύκαυστη Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα – την προσπάθεια της Τουρκίας για διεθνή αναγνώριση τουρκικής (ανύπαρκτης) μειονότητας στα δυο αυτά νησιά μας! Για μέγιστη προσπάθεια του “Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής” και άλλων παράνομων Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και είναι σε συντεταγμένη γραμμή με τα θέλω του Τούρκου Προέδρου!

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η Ρόδος και η Κως…

Από τα πολλά άρθρα που έχω γράψει για τα Δωδεκάνησα, θα ήθελα να σας αναφέρω τα παρακάτω που εμπεριέχονταν στο άρθρο μου της 15ης Οκτωβρίου 2019:

«Μάλιστα! Τα είχαμε χύμα… μας ήρθαν και τσουβαλάτα! Ή διαφορετικά… εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι! Και αναφέρομαι βεβαίως, στην νέα πρόκληση της Τουρκίας κατά της Ελλάδος, με την εφεύρεση δήθεν… τουρκικής μειονότητας στην Ρόδο και την Κω! Αυτό “ανακάλυψαν” οι Τούρκοι σε Διεθνές Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη, από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των ελάχιστων μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω, στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2019!

Αυτό το Συμπόσιο, που ήταν υπό την αιγίδα τούρκικου πανεπιστημίου και στο οποίο μίλησαν πολλοί Τούρκοι επιστήμονες, σκοπό είχε την “ευαισθητοποίηση” του θέματος σε επίπεδο διεθνές! Γιατί, μια ζωή οι Τούρκοι, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Αντίθετα με τους δικούς μας πολιτικούς, οι οποίοι επί δεκαετίες κοιμούνται ύπνο βαθύ και δεν ζητούν να τους ξυπνήσει ποτέ κανένας! Που ενδεχομένως να είναι και ένα διαρκές κώμα (βασικά χαρακτηριστικά του είναι η απώλεια της συνείδησης, της κινητικότητας κλπ.)! Εκτός, και εάν δεν συμβαίνουν τα παραπάνω, αλλά είναι προαποφασισμένη απόφασή τους, να μην βλέπουν, να μην ακούν, να κάνουν πως δεν ανησυχούν για τίποτε!

Σήμερα θα σας δώσουμε περαιτέρω ενημέρωση των εκεί ευρισκομένων πηγών μας και ζητούμε από την ελληνική Πολιτεία να μας καθησυχάσει, πως δηλαδή, τα παρακάτω είναι απλές κακόβουλες διαδόσεις:

Αληθεύει ότι πολλοί από τους τελευταίους που “αποβιβάστηκαν” στην Κω το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι Νιγηριανοί και καθώς μας καταγγέλλεται, αρκετοί από αυτούς είναι μέλη της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ; Μια εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση που δρα στη βόρεια Νιγηρία, με αρχηγό της οργάνωσης τον Αμπουμπακάρ Σεκάου. Υπολογίζεται δε, ότι η οργάνωση διαθέτει 6.000 με 8.000 σκληρούς τζιχαντιστές!

Μας καταγγέλλεται επίσης, ότι Σύριοι, Ιρακινοί και Σομαλοί που μένουν στο Hot Spot του Πυλίου, πολλές φορές κατεβαίνουν στην πόλη της Κω και χτυπούν κουδούνια σπιτιών, αξιώνοντας την φιλοξενία και την διανυκτέρευση!

Μας ενημερώνουν, ότι πολλές φορές εμπλέκονται σε συμπλοκές διαφορετικές φυλές και ανά πάσα στιγμή εγκυμονεί ο κίνδυνος μιας ευρείας διαφυλετικής σύγκρουσης!

Εκτός όμως της ελληνικής Πολιτείας, τα παραπάνω καταγγελλόμενα, δεν τα γνωρίζει η Ύπατη Αρμοστεία, η Διεθνής Αμνηστία των Ηνωμένων Εθνών;

Ή όλοι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης των γεωπολιτικών – γεωστρατηγικών επιδιώξεων του Τζορτζ Σόρος;

Τι κάνει το ΝΑΤΟ, αφού όλα αυτά τα γεγονότα δείχνουν πώς θα γενικευτεί ο πόλεμος στη Συρία με απόλυτη ευθύνη της Τουρκίας, η οποία είναι μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ; Μήπως η σιωπή, είναι αποδοχή της εξυπηρέτησης των αμερικανικών σχεδίων στο Αιγαίο πέλαγος; Στη γαλάζια ελληνική Πατρίδα κύριοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ;;

Ο κατήφορος της κ. Κεραμέως δεν σταματάει…

Για τα παραπάνω ουδέποτε ακούσαμε πειστικές απαντήσεις από κυβερνητικά χείλη! Παρ΄ ότι πλέον κι άλλοι αρθρογράφοι – δημοσιογράφοι αναδεικνύουν πως κάτι στραβό συμβαίνει στην Ρόδο και την Κω, όπως επί παραδείγματι ο Γιώργος Τράγκας από τη ραδιοφωνική συχνότητα των “Παραπολιτικών” και από τον τηλεοπτικό δίαυλο “Έψιλον”!

Και πώς είναι δυνατόν να μην ανησυχούμε όταν ενημερωνόμαστε, ότι με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως δόθηκαν άδειες για τρία τεμένη στην Ρόδο και την Κω! Αφού διαπιστώθηκε (;;;) η νόμιμη λειτουργία των τζαμιών Ντεφτεντάρ και Χασάν Πασά στην Κω και του Ιμπραήμ Πασά στη Ρόδο!

Δηλαδή σε δυο νησιά όπου η Τουρκία επί σειρά ετών θέλει να αποσπάσει διεθνή αναγνώριση πως εκεί δεν μένουν μερικές δεκάδες Έλληνες Μουσουλμάνοι το θρήσκευμα, αλλά Τούρκοι και ως εκ τούτου σε αυτά τα νησιά υπάρχει τουρκική μειονότητα!

Έτσι η κ. Κεραμέως, η οποία μέσα σε λίγους μήνες που ηγείται του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει υποπέσει σε πολλά πέναλτι! Ξεκινώντας την πολιτική της καριέρα σε κορυφαίο επίπεδο, πριν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όταν συμμετείχε στις συνεδριάσεις της τελευταίας Λέσχης Μπίλντερμπεργκ (;;;)!

Μήπως λοιπόν με την κίνησή της αυτή η κ. Κεραμέως παραχωρεί περαιτέρω θρησκευτικά δικαιώματα στους λίγους Έλληνες Μουσουλμάνους και στους κατά πολύ πιο λίγους που ισχυρίζονται πως είναι Τούρκοι Μουσουλμάνοι;

Μήπως με αυτήν την κίνηση ενισχύεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο μας προς εξυπηρέτηση των δόλιων σχεδίων του Ρ. Τ. Ερντογάν για αναγνώριση ύπαρξης τουρκικής μειονότητας στα δυο νησιά μας;

Και το ερώτημα που απασχολεί τον ελληνικό λαό, είναι για το που θα φτάσει η κ. Νίκη Κεραμέως, που καθημερινώς ολισθαίνει;

Στην κυρία Κεραμέως λοιπόν, τέκνο της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης, που πιστεύει εκεί όπου πιστεύει και ο αρχηγός του κόμματός της και σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή στο μπόλιασμα της ελληνικής Κοινωνίας με όλους τους παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς στην Ελλάδα και στον διακαή πόθο τους για μια πολυπολιτισμική ελληνική Κοινωνία, θα θέλαμε να θέσουμε τα παρακάτω, που οι ακριβέστατες πηγές μας, μας μετέφεραν από τα νησιά μας!

«Μετά το εκκλησάκι, δίπλα στο Hot Spot της Μόριας Λέσβου, στο οποίο γράφτηκαν στην αραβική γλώσσα με σπρέι συνθήματα υπέρ των τζιχαντιστών και μετά τον εμπρησμό της Αγίας Τράπεζας του Ναού του Αγίου Χαραλάμπους στους Χαλκειούς της Χίου, είχαμε και τρίτο κρούσμα, αυτήν την φορά στο Κονιαριό της Κω. Να θυμίσουμε, ότι από το Κονιαριό της Κω κατάγεται – αν λέει κάτι αυτό – η πρωταγωνίστρια των Ιμίων το 1996, πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ»!

Με αυτά τα ακραία κρούσματα κατά της Ορθοδοξίας που ασπάζεται το 95 και πλέον του ελληνικού λαού θα ασχοληθεί η κ. Νίκη Κεραμέως;

Θα ασχοληθεί ο κ. Μητσοτάκης και το συναρμόδιο Υπουργείο με τις καταγγελίες που φτάνουν από την Κω για το εκεί νοσοκομείο μας;

«Το προσωπικό του νοσοκομείου της Κω έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια αντοχής του. Αφού είναι απίστευτα καταπονημένο, καθ΄ ότι κατά τη διάρκεια της τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου, εκτός από τις υπηρεσίες υγείας των κατοίκων του νησιού και των ξένων επισκεπτών, είχε να αντιμετωπίσει και όλους τους παρανόμως εισελθόντες στο νησί από τα Μικρασιατικά παράλια!

Αλλά η ίδια κατάσταση υφίσταται μέχρι σήμερα, παρ΄ ότι έληξε η τουριστική περίοδος, αφού έχουν αυξηθεί οι παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι σε καθημερινή βάση κατακλείουν το Γ. Ν. Κω»!

Το έγκλημα του Γιώργου Παπανδρέου με το Καστελόριζο το 2003…

Η τουρκική στοχοποίηση των Δωδεκανήσων, με την απόλυτη αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής, είναι δεδομένη!

Έπρεπε ωστόσο, για να πετύχουν τα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας στο Αιγαίο μας να “συμπράξουν” και οι ελληνικές κυβερνήσεις! Έτσι, ποτέ δεν θεώρησα τυχαία ενέργεια την εξαγγελία του πρώτου Μνημονίου από τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, από το ακριτικό μας Καστελόριζο! Αυτή η επιλογή δεν ήταν διόλου τυχαία! Η υποταγή της Πατρίδος μας στους Μηχανισμούς Στήριξης (;;;) έπρεπε να γίνει από το Καστελόριζο τον Απρίλιο του 2010 – και σήμερα φαίνεται η μεγάλη γεωστρατηγική του θέση – , αφού περνούσαν στην απέναντι πλευρά κωδικοποιημένα μηνύματα!

Η σκέψη μου αυτή, αυτή η εκτίμηση, έγινε πεποίθηση από το δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” της 12ης Δεκεμβρίου 2019 με τίτλο: Το έγκλημα του Γιώργου Παπανδρέου με το Καστελόριζο το 2003…

«Από το 2003 τεκμηριώνεται η ελληνική υποχωρητικότητα στην περιοχή του Καστελόριζου, του νησιού που αποτελεί αγκάθι στους σχεδιασμούς της Τουρκίας για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Μιλώντας για το παρασκήνιο της συμφωνίας σχετικά με την ΑΟΖ Κύπρου – Αιγύπτου, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης έδωσε λεπτομέρειες για το πώς ζητήθηκε από τη χώρα του, επί εποχής Γ. Παπανδρέου ως ΥΠΕΞ του Κώστα Σημίτη, να μη φτάσει η οριοθέτηση στην περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, ώστε να μην ενοχληθεί η Τουρκία, η οποία αμφισβητεί πια την ίδια την ύπαρξη του νησιού.

Περιγράφοντας τη διαδικασία που εξελίχτηκε, ο κ. Ρολάνδης ανέφερε ότι η κυπριακή πλευρά συμφώνησε έπειτα από διαπραγματεύσεις 3-4 ετών με την Αίγυπτο και πέτυχε την οριοθέτηση στη μέση γραμμή. Αναφερόμενος στο ζήτημα του Καστελόριζου, είπε ότι εκείνη την περίοδο η Ελλάδα προσέγγισε την ελληνοκυπριακή πλευρά για αλλαγή των αρχικών σημείων οριοθέτησης με την Αίγυπτο προκειμένου να μην… ενοχληθεί η Τουρκία. Σύμφωνα με τον κ. Ρολάνδη, σε σύσκεψη που έγινε “η ελληνική πλευρά, για την αποφυγή προβλημάτων, προέτρεψε την κυπριακή πλευρά, να διορθωθούν οι συντεταγμένες και τα σύνορα δυτικά να σταματήσουν πέντε με δέκα ναυτικά μίλια πιο μέσα από εκεί που συμφωνήθηκαν, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε επιπλοκές με γείτονες χώρες (Ελλάδα, Τουρκία).

Ο λόγος που συνέστησε τα 2-3 ναυτικά μίλια είναι γιατί οι θαλάσσιες αυτές αποφάσεις είναι εύκολο να αμφισβητηθούν, γι΄ αυτό είναι καλύτερα να υπάρχει αρκετή απόσταση προκειμένου να μην αφήνονται περιθώρια αμφισβήτησης.”! “Εγώ το δέχτηκα”, είπε, ο κ. Ρολάνδης “γιατί δεν ενοχλούσε πολύ την κυπριακή πλευρά, που εξασφάλισε τη μέση γραμμή που επεδίωκε”!

Υπενθυμίζεται, ότι Πρωθυπουργός στην Ελλάδα ήταν ο Κώστας Σημίτης, και Υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος και τηλεφώνησε στον κ. Ρολάνδη για το συγκεκριμένο ζήτημα, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο! Τον Γιώργο Παπανδρέου, πάντως, αργότερα “κάρφωσε” και ο τότε Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος αποκάλυψε ότι ως Πρωθυπουργός το 2012 συζητούσε τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους, έστω κι αν ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια το διέψευσε στη Βουλή!»!

Είμαστε σε προπολεμική περίοδο…

Όλες οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης ήταν ενδοτικές! Ιδιαίτερα οι Μνημονιακές εκτέλεσαν τις προεργασίες των Μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, δημιουργώντας την οικονομική κρίση και απεμπολώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδος…

Προ αυτών των προμελετημένων εγκλημάτων, είμαστε σε προπολεμική περίοδο…

 

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής

Shares