Τετάρτη , 12 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Παραδοχή της Κυβέρνησης ότι η Frontex μεταφέρει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, αντί να τους επιστρέφει στην Τουρκία…

Παραδοχή της Κυβέρνησης ότι η Frontex μεταφέρει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, αντί να τους επιστρέφει στην Τουρκία...

ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ!!!!

Παραδοχή της Κυβέρνησης ότι η Frontex κάνει του κεφαλιού της στα ελληνικά σύνορα! Μεταφέρει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, αντί να τους επιστρέφει στην Τουρκία!

γράφει η Γερασιμούλα Στάμου

Η απίστευτη ομολογία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κου Νικολάου Παναγιωτόπουλου ήρθε να επιβεβαιώσει όσα με σθένος υποστήριζε η Ελληνική Λύση για τον αμφίβολο ρόλο της Ευρώπης και των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων όπως η FRONTEX στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων.  Αφορμή στάθηκε η ερώτηση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Σύμφωνα με αυτό, κατά την 4η Ιουνίου 2020 το γερμανικό σκάφος «ΒΕRLIN» του ΝΑΤΟ, το οποίο περιπολεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα, προέβη σε περισυλλογή 32 λαθρομεταναστών βορειοανατολικά της Λέσβου, τους οποίους έως τότε το ελληνικό Λιμενικό εμπόδιζε να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, το σκάφος «Berlin» πληροφορήθηκε ένα πιθανόν «επείγον γεγονός» βορειοανατολικά της Λέσβου. Με τον τρόπο αυτό το γερμανικό σκάφος εντόπισε τη λέμβο, οι επιβαίνοντες της οποίας  μόλις το αντίκρισαν, βούτηξαν στη θάλασσα και περισυλλέχθηκαν στην συνέχεια από το BERLIN.

Με την υπ’ αρίθμ. 7253/10-6-2020 απάντησή του, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραδέχθηκε πως πράγματι το γερμανικό σκάφος ΒΕRLIN, βλέποντας τρεις επιβαίνοντες στη σωσίβια λέμβο να πέφτουν οικειοθελώς στη θάλασσα- κίνηση που μάλιστα αποτελεί πάγια τακτικής τους προκειμένου να φτάσουν στα ελληνικά σύνορα, «αντιμετώπισε το περιστατικό της λέμβου ως συμβάν Έρευνας- Διάσωσης κατά SOLAS, χωρίς να συνεργαστεί με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

Το ως άνω περιστατικό αποτελεί μία μόνο περίπτωση από τις πολλές περιπτώσεις, όπου σκάφη της FRONTEX προβαίνουν σε «διάσωση» των επιχειρούντων να εισέλθουν λάθρα στη χώρα μας, αντί να πράξουν αυτό για το οποίο συστάθηκαν, ήτοι να φυλάξουν αποτελεσματικά τα σύνορα της Ελλάδας και κατ επέκταση της Ευρώπης! Λίγους μήνες πριν, το Μάρτιο του 2020 και πάλι το πλήρωμα της Frontex, προερχόμενο από τη Δανία αυτή τη φορά, ρυμούλκησε στο λιμάνι της Κω βάρκα με 33  λαθρομετανάστες, αντί να τους απωθήσει.

Δυστυχώς οι πρακτικές αυτές επιβεβαιώνουν την πάγια θέση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ πως –και- στη διαχείριση του ζητήματος των λαθρομεταναστών, η Ευρώπη μας έχει αφήσει μόνους.

 

Εδώ τα κρίσιμα έγγραφα:

 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΝΑΤΟΪΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares