Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παρ’ ολίγον τραγωδία στον Αμερικανικό Στρατό! Η στιγμή που τεθωρακισμένο πιάνει φωτιά με το πλήρωμα μέσα….


Έρευνες πραγματοποιεί ο Στρατός των ΗΠΑ για τους λόγους που οδήγησαν στην ανάφλεξη άρματος μάχης Μ1 Abrams μέσα στο χώρο του στρατοπέδου του Fort Hood στο Τέξας.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη σε άρμα μάχης που ανήκε στη δύναμη του 2ου Τάγματος, του 12ου Συντάγματος Ιππικού και φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξαν στρατιώτες και ανέβασαν στην πλατφόρμα Reddit και στο U.S. Army WTF Moments έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Παρά το γεγονός ότι πολλές από αυτές σβήστηκαν στη συνέχεια, η διοίκηση του Fort Hood επιβεβαίωσε το αληθές του περιστατικού και το γεγονός ότι έχουν ήδη κινητοποιηθεί οι διαδικασίες διερεύνησης του περιστατικού.

 

Απορίας άξιον παραμένει πως μια πλατφόρμα αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων έμφορτη με πυρομαχικά μπόρεσε να τυλιχτεί στις φλόγες. Στρατιωτικές πηγές αποφεύγουν να αναφερθούν με λεπτομέρειες στο περιστατικό μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών, όπως είναι το σωστό.

Ωστόσο, λόγω της έκτασης που έλαβε το γεγονός, ο εκπρόσωπος Τύπου της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας του Αμερικανικού Στρατού, ταγματάρχης Paul M. Oliver, έκανε μια λακωνική και προσεκτική δήλωση αναφέροντας πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι το ατύχημα διερευνάται.

Μια αναφορά στο Reddit κάνει λόγο για διαρροή καυσίμων στο Abrams που υπήρξε η αιτία της πυρκαγιάς. Το σενάριο είναι μεταξύ των πιθανοτήτων που ερευνά η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό, επιβεβαίωσε ο ταγματάρχης Oliver.


Σε ένα από τα βίντεο διακρίνεται επίσης ένας στρατιώτης που σκαρφαλώνει στο φλεγόμενο άρμα για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό του οδηγού του οχήματος ή για να ενεργοποιήσει χειροκίνητα το σύστημα κατάσβεσης πυρκαγιάς.

“Η υγεία και ασφάλεια του προσωπικού της 1ης Μεραρχίας είναι το πρωταρχικό μας μέλημα”, δήλωσε ο ταγματάρχης Oliver, εκπρόσωπος Τύπου της Μεραρχίας. “Οι λόγοι πίσω από την ανάφλεξη του οχήματος και το ακριβές κόστος των ζημιών θα διερευνηθούν σχολαστικά”, κατέληξε.

 

onalert.gr

Shares