Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πάπας Φραγκίσκος: Θανατηφόρο όπλο τα κακόβουλα σχόλια

Την ενάρετη οδό της αλληλεγγύης σε όσους συγκεντρώθηκαν σήμερα (08.01.2023) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, υπέδειξε ο Πάπας Φραγκίσκος. Κάλεσε μάλιστα τους πιστούς να αποφεύγουν τα κακόβουλα σχόλια.

«Αδέλφια, πρέπει να σηκώνουμε ο ένας τα βάρη του άλλου» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς. «Αντί να κάνουμε κακόβουλα σχόλια, να κουτσομπολεύουμε και να διχαζόμαστε, ας κοιταχτούμε με συμπόνοια, ας αλληλοβοηθηθούμε», τόνισε ο ποντίφικας.

«Ας αναρωτηθούμε: είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος διχάζει ή κατανοεί τις ανάγκες του άλλου; Του Ιησού ή του κακόβουλου σχόλιου; Τα κακόβουλα σχόλια είναι ένα θανατηφόρο όπλο, το οποίο σκοτώνει την αδελφοσύνη», πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος. Κάλεσε, δε, τους πιστούς, «να φέρονται σαν τον Ιησού» και «να καταλάβουν, με πιο ολοκληρωμένο τρόπο, τι σημαίνει δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να αναφερθεί και στις επιθέσεις που δέχεται, τις τελευταίες ημέρες, από τον πατέρα Γκέοργκ Γκένσβαϊν, τον ιδιαίτερο γραμματέα του Βενέδικτου. Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Γιόζεφ Ράτζινγκερ, ο Γκένσβαϊν, μεταξύ των άλλων, κατηγόρησε τον Φραγκίσκο ότι «περιορίζοντας την λειτουργία στα λατινικά, ράγισε την καρδιά του Ράτσινγκερ» και ότι δεν ακολούθησε τις συμβουλές του αποθανόντα ποντίφικα, σε ό,τι αφορά την θέση της Καθολικής Εκκλησίας για τους ομοφυλόφιλους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit.gr

Shares