Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πάπας Φραγκίσκος: Η Εκκλησία να μην προσπαθεί να αποκρύπτει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις

papas_fragkiskos

Σε μήνυμά του τόνισε ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει χώρους για να ακουστεί η φωνή των θυμάτων και να στηρίζονται ψυχολογικά

Στο θέμα των σεξουαλικών κακοποιήσεων στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Η Εκκλησία δεν πρέπει να προσπαθεί να αποκρύπτει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις, οποιουδήποτε είδους και αν πρόκειται», τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Για τις κακοποιήσεις αυτές από μέλη της Εκκλησίας, δεν αρκεί να ζητά κανείς συγγνώμη. Είναι αναγκαίο, αλλά όχι αρκετό. Τα θύματα πρέπει να είναι το κύριο σημείο αναφοράς κάθε προσπάθειας, διότι ο πόνος και τα ψυχολογικά τραύματα μπορούν να αρχίσουν να θεραπεύονται, αν βρουν απαντήσεις: συγκεκριμένες πράξεις προς αντιμετώπιση όσων τρομερών εμπειριών έχουν ζήσει και για να μην επαναληφθούν» είπε χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι κακοποιήσεις δεν πρέπει να κρύβονται ούτε μέσα στην οικογένεια. Η Εκκλησία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την επίλυσή τους και την αποκάλυψή τους στην κοινωνία και στις οικογένειες.

» Και η Εκκλησία πρέπει να προσφέρει χώρους για να ακουστεί η φωνή των θυμάτων, αλλά και για την ψυχολογική τους υποστήριξη και προστασία», κατέληξε ο πάπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares