Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παπανικολάου: «Τι να μιλήσουμε για τρίποντα, οικογένειες είδαν τα όνειρα και το μέλλον να σβήνει»

Μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Αρμάνι Μιλάνο, ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά, Κώστας Παπανικολάου, συγκλόνισε με τις δηλώσεις του για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αναγκάστηκαν να αγωνιστούν στην Euroleague, καθώς η διοργάνωση δεν σεβάστηκε το εθνικό πένθος για τα τραγωδία στα Τέμπη, δίνοντας την εντολή να γίνουν κανονικά οι αγώνες.

Μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία, ο Κώστας Παπανικολάου δεν είχε διάθεση να μιλήσει για το παιχνίδι, μιας και το μυαλό του βρισκόταν στην τραγωδία στα Τέμπη.

 

Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής φόργουορντ:

Για το γεγονός ότι διεξήχθη ο αγώνας εν μέσω εθνικού πένθους: «Δεν νομίζω ότι φτάνουν τα λόγια να περιγράψουν αυτό που ζει η χώρα μας τις τελευταίες ώρες και ημέρες. Τι να μιλήσουμε για τρίποντα και δίποντα, για κατοχές όταν υπάρχουν οικογένειες αυτή τη στιγμή που μέσα σε ένα κλάσμα δευτερολέπτου έχουν χάσει τους πιο σημαντικούς τους ανθρώπους;

Κοντά στο δικό μου χωριό ουσιαστικά, τρεις κοπέλες από το Καστράκι της Καλαμπάκας έχασαν την ζωή τους. Δύο οικογένειες είδαν όλα τα όνειρα και το μέλλον τους να σβήνει σε μια στιγμή. Τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους; Τι μπορείς να πεις; Τι εξυπνάδα και παρηγοριά; Δεν βρίσκω τα λόγια να το περιγράψω κάτι. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για να αγωνιστούμε. Προσωπική μου άποψη είναι αυτό, θεωρώ όμως πως όταν ζούμε τέτοιες στιγμές πρέπει να σεβόμαστε την στιγμή.

Έχουμε ένα εθνικό πένθος. Δεν έχει να κάνει με την ήττα μας. Ακόμα και να κερδίζαμε το ίδιο θα έλεγα. Θα πρέπει να σέβεσαι κάποιες στιγμές. Η διοργάνωση έχει δείξει στο παρελθόν ότι σέβεται τέτοιες στιγμές, δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν έγινε αυτή τη φορά. Αυτή είναι προσωπική άποψη, το λέω από μόνος μου. Δεν είναι κάποια κατεύθυνση του Ολυμπιακού. Λέω την άποψή μου ως Κώστας. Έχω την ευθύνη του λόγου μου και αυτό αισθάνομαι, αυτό θέλω να πω».

Για την ήττα Ολυμπιακού στο Μιλάνο: «Νομίζω ότι το καμπανάκι χτύπησε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βαλένθια. Το έχω πει και πιο παλιά… Αν θεωρούμε δεδομένο ότι έχουμε καταφέρει κάτι θα βρεθούμε στην άλλη πλευρά του νομίσματος και εκεί δεν θα είναι όμορφα τα πράγματα. Ελπίζω αυτό το καμπανάκι και αυτή η σφαλιάρα, που ήταν ακόμα μεγαλύτερη και καλύτερη, να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την άσχημη εμφάνιση και να πάρουμε αυτά που πρέπει για να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα και να επανέλθουμε στα στάνταρ που πρέπει να είμαστε».

Για το αν το σερί επτά νικών ευθύνεται για την χαλαρότητα των Πειραιωτών: «Αυτή είναι η ουσία. Δεν εμφανιστήκαμε πεινασμένοι, να διεκδικήσουμε μπάλες, να βγάλουμε άμυνες, να νικήσουμε τον αντίπαλο με την δύναμή μας. Το έκανε η Αρμάνι αντί για εμάς. Για αυτό λέω ότι πρέπει να επανέλθουμε στα σταθερά μας. Σίγουρα δεν είμαστε η πιο ταλαντούχα ομάδα της Euroleague και δεν έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ σίγουρα. Αλλά, έχουμε βρει τον τρόπο να κερδίζουμε. Όλοι αυτοί οι τρόποι όμως δεν ήρθαν σε αυτό το ματς. Δεν μπορείς να κερδίζεις κάθε παιχνίδι, υπάρχουν κι άλλες ομάδες και η Αρμάνι είναι μία καλή ομάδα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

 

newsIT.gr

Shares