Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη: Οι δηλώσεις για τα αδικήματα

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου παραπέμφθηκαν με αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ωστόσο, τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται σε δίκη δεν σχετίζονται με την πολύκροτη υπόθεση της Novartis και τη στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων.

Η παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος για την οποία θα δικαστεί ο κ. Παπαγγελόπουλος αφορά στις καταγγελίες τριών εισαγγελέων, Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένης Ράικου και Γεωργίας Τσατάνη, για παρεμβάσεις στο έργο τους κατά το χειρισμό σημαντικών υποθέσεων οικονομικού ενδιαφέροντος.

“H Δικαιοσύνη οριστικά και αμετάκλητα έκρινε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι υπαρκτό και οι Εισαγγελείς που το ερεύνησαν έπραξαν το καθήκον τους. Η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis κατέρρευσε ολοσχερώς. Το έχω υποσχεθεί και το επαναλαμβάνω. Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος, τους φαύλους και διεφθαρμένους που θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη λεηλασία της Πατρίδος μας”, δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

 

Τουλουπάκη: “Ο Πόλεμος για την αλήθεια δεν έχει τελειώσει”
Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη μη διαβίβαση αμελλητί της δικογραφίας Κουρουμπλή- Ξανθού στη Βουλή.

Οι δύο που μειοψήφησαν ανώτατοι δικαστικοί, ο ένας προέρχεται από το ΣτΕ και η άλλη από τον Άρειο Πάγο.

“Η χθεσινή με οριακή πλειοψηφία παραπομπή μου ως Εισαγγελέως Διαφθοράς στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, ως τιμωρία μου για το “αδίκημα” της τήρησης του όρκου μου και του καθήκοντός μου, πρέπει να αφυπνίσει όλους μας για το βαθύ τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένοι Θεσμοί της.

Η άνω οριακή πλειοψηφία είναι η “απάντηση” της Δικαιοσύνης, αλλά και των πολιτικών αξιωματούχων, οι οποίοι ολοφάνερα κρύπτονται πίσω από αυτήν την πολιτική δίωξή μου, στην τόλμη μου να ελέγξω σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και να αγγίξω μεγάλα και αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα.

Σίγουρα είναι μια πρώτη πανηγυρική δικαίωση ότι με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της χώρας, το αφήγημα της δήθεν «σκευωρίας» NOVARTIS κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος και ανέδειξε το μεθοδευμένο των διώξεων μου και του ανελέητου διασυρμού του προσώπου μου.

Ωστόσο, ο Πόλεμος για την αλήθεια δεν έχει τελειώσει· αντιθέτως τώρα ξεκινάει η πιο κρίσιμη μάχη του • αυτή η Μάχη που θα απογυμνώσει το «Σύστημα» και θα δείξει πόσο λίγο και αδύναμο είναι μπροστά στην αλήθεια του Θεού.

Η πίστη μου είναι ακλόνητη. Η πλήρης δικαίωση θα έρθει. Και οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι θα λάβουν τη θέση που τους αναλογεί”, δήλωσε η Ελένη Τουλουπάκη.

 

newsit.gr

Shares