Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

ΠΑΟΚ: Πιο κοντά στο όνειρο του Champions League μετά το 2-1 με τη Μπενφίκα – Διθύραμβοι από τα διεθνή ΜΜΕ για τον Δικέφαλο…(BINTEO)

Επόμενο εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ η Κράσονταρ του Μπεργκ – Στις 22 Σεπτεμβρίου στη Ρωσία ο πρώτος αγώνας – Πανηγυρισμοί των οπαδών έξω από την Τούμπα…

Ένας ΠΑΟΚ πολύ καλά διαβασμένος, αφού πέρασε δύσκολες στιγμές στο δεύτερο μέρος, με μεθοδικότητα και ψυχραιμία και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Γιαννούλη που έφτιαξε και τα δύο γκολ, χτύπησε την Μπενφίκα στο ανοικτό γήπεδο για να πάρει μια τεράστια πρόκριση που του εξασφαλίζει ακόμα πέντε εκατομμύρια ευρώ με την παρουσία στα play-off του Champions League

Μεγάλο ματς από την τριάδα της άμυνας και τον Σβάαμπ, ο Γιαννούλης και ο Άκπομ συνεργάστηκαν στο πρώτο γκολ στο 63΄όταν ο πρώτος έκανε την κούρσα και ο δεύτερος γύρισε πάλι στον Γιαννούλη, για να βάλει το αυτογκόλ ο Φερτόνχεν. Στο 75’ σε μια εξαιρετικά οργανωμένη αντεπίθεση ο Γιαννούλης μετά την κούρσα του είδε πάνω στην κίνηση τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ξεμαρκάριστο απέναντι δεξιά και το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ αποτελείωσε την πρώην ομάδα του για το 2-0. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Ζίβκοβιτς που έκανε σημαντικές επεμβάσεις.

Ο Ράφα Σίλβα στο 94′ έκανε το 2-1 για τους Λουζιτανούς, στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το τελευταιό εμπόδιο στο δρόμο του ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League θα είναι η Κράσνονταρ. Ο πρώτος αγώνας εκτός έδρας θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου (22:00 ώρα Ελλάδος) ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 29 ή 30 του ίδιου μήνα, αφού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από την UEFA.

Τα κέρδη για τον ΠΑΟΚ

Η προκριση του ΠΑΟΚ αλλάζει τα οικονομικά του δεδομένα μιας και έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ άλλα 5.000.000 ευρώ! Κι αυτό γιατί η UEFA δίνει συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ στις 6 ομάδες που θ’ αποκλειστούν από την διαδικασία των play off του Champions League (4 από το μονοπάτι των πρωταθλητών που είναι ο Ολυμπιακός και 2 από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών που είναι ο ΠΑΟΚ). Ο ΠΑΟΚ λοιπόν θα βάλει άλλα 5.000.000 στα ταμεία του.

Εάν αποκλειστεί, όμως, από την Κράσνονταρ θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League με εξασφαλισμένα έσοδα 7-8 εκατομμυρίων ευρώ και ότι καταφέρει στη συνέχεια θα αυξάνει τον… λογαριασμό.

Τι θα γίνει εάν ο ΠΑΟΚ φτάσει μέχρι τέλους και αποκλείσει μετά την Μπενφίκα και την Κράσνονταρ; Τότε ξεχάστε τα 7-8 εκατομμύρια από τους ομίλους του Europa League και τα 5 εκατομμύρια από τα play off. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει εξασφαλισμένα 20+ εκατομμύρια ευρώ!

Διθύραμβοι από τα διεθνή ΜΜΕ

Η UEFA έχει ως κεντρικό θέμα στην ενότητα του Champions League την τεράστια πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα, με τίτλο: PAOK oust Benfica («Ο ΠΑΟΚ έδιωξε την Μπενφίκα»), σημειώνοντας:

«Προκρίθηκαν Γάνδη – Δυναμό Κιέβου, ο ΠΑΟΚ έδιωξε την Μπενφίκα. Η Γάνδη επικράτησε την Ραπίντ Βιέννης και η Δυναμό Κιέβου νίκησε την Αλκμάαρ για να προκριθούν στα play off, ενώ ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Μπενφίκα και θα συναντηθεί με την Κράσνονταρ».

Εκτός από τον Πορτογαλικό Τύπο που έκανε λόγο για «προδοσία» του Άντρια Ζίβκοβιτς και έγραψε για… τάφο της Μπενφίκα στην Τούμπα (σ.σ. λογοπαίγνιο με το Tomba – τάφος και την Tούμπα), τα περισσότερα μεγάλα αθλητικά MME ασχολήθηκαν με την μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ.

L’ Equipe (Γαλλία), Gazzetta Dello Sport (Ιταλία), Marca (Ισπανία), Globoesporte (Βραζιλία), Laola (Αυστρία), Quest France (Γαλλία), yahoo.com, κάποια από τα ξένα Μέσα που έχουν κεντρικό θέμα την επιτυχία της ελληνικής ομάδας.

Πανηγύρια έξω από την Τούμπα

Μπορεί εντός Τούμπας να μην υπήρχε κόσμος, όμως έξω από αυτή φίλοι του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν την πρόκριση επί της Μπενφίκα και περίμεναν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να βγουν από τα αποδυτήρια για να τους αποθεώσουν,

Η μεγάλη πρόκριση του «Δικέφαλου του Βορρά» επί της πορτογαλικής ομάδας, προκάλεσε τεράστιο ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας, οι οποίοι έσπευσαν ομαδικά -και παρά την πανδημία- να σταθούν στο πλευρό των παικτών και να γιορτάσουν τη σπουδαία νίκη.

protothema.gr

Shares