Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΠΑΟΚ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 28 εκατ. ευρώ…

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 28 εκατ. ευρώ αποφασίστηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την οποία αναμένεται να καλύψει ο Ιβάν Σαββίδης…

Την απόφαση να υπάρξει νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 28 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ αποφασίστηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ που πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Δικεφάλου του Βορρά», Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ανέλαβε την ενημέρωση και τη διενέργεια της όλης διαδικασίας.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ και εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, Μαρία Γκοντσάρεβα, ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ Δημήτρης Πανοζάχος.

Η νέα ΑΜΚ αφορά τις ανάγκες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και βάσει νόμου θα καλυφθεί σε δύο μήνες, με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο για την κάλυψή της.

«Υπάρχει αναγκαιότητα για ΑΜΚ για να καλυφθούν τα έξοδα της φετινής σεζόν με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών. 28 εκατομμύρια θα κατατεθούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο θα είναι 116.140.633,40 ευρώ. Οι μετοχές με την αύξηση θα είναι 387.135.430 ευρώ», σημείωσε αρχικά ο κ. Μαυρομάτης και ο κ. Πανοζάχος διευκρίνισε ότι «η αύξηση είναι 28 εκατομμύρια! Στο κεφάλαιο θα πάνε 300.000 ευρώ και στο αποθεματικό 27 εκατομμύρια 700 χιλιάδες ευρώ
!».

Σε ερώτηση για το FFP, το Open, τον Σάββα Θεοσδωρίδη και την ενίσχυση της ομάδας ο Γκαγκάτσης απάντησε: «Ο κύριος Θεοδωρίδης δεν έχει βγει στην κάμερα του Open ποτέ, αλλά μόνο στην ΕΡΤ και στο συνδρομητικό κανάλι. το Open δεν είναι PAOK TV απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα. Δεν μιλώ εκ μέρους του Open, αλλά το φυσιολογικό είναι να προβάλλονται τα πάντα. Στα της ομάδας μας… Είχαμε πει για την Ευρώπη, οι μεταγραφές έγιναν και έπαιξαν κάποιοι και με τον Άγιαξ είχαμε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση. Ο Ντούγκλας και ο Εσίτι έπαιξαν σε αυτά τα ματς. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πολλοί έρχονται, πολλοί φεύγουν προπονητές-παίκτες. Κρατήσαμε πάρα πολλούς παίκτες από την περασμένη σεζόν 2 συμβόλαιο μόνο δεν ανανεώθηκαν του Σάκχοφ και του Κάνιας. Ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Κρέσπο, Βαρέλα Μπίσεσβαρ και Πασχαλάκη. Από τους 6 παίκτες που τελείωναν τα συμβόλαια ανανεώθηκαν τα 4. Ότι είπα για τους παίκτες ισχύει και για τον Λουτσέσκου, αναγνωρίζουμε όλοι όσα έκανε μας οδήγησε σε 4 τίτλους και σεβόμαστε την τεράστια προσφορά του. Ωστόσο, από τον Ιούνιο είναι παρελθόν από τον ΠΑΟΚ. Έχουμε νέο προπονητή και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται. Δεν το περιμέναμε αυτό που έγινε. Η ΠΑΕ και ο κύριος Σαββίδης αντέδρασαν γρήγορα και αγοράσαμε νέο προπονητή πιο ακριβό από τη ρήτρα του Λουτσέσκου. Η ομάδα από τη Σαουδική Αραβία πλήρωσε 2 εκατομμύρια και εμείς πληρώσαμε 2.5 στη Μπράγκα. Υπάρχει ένας κορμός της ομάδας, που ανανεώνεται. Σαφώς στην Ευρώπη ήταν αποτυχία, ότι δεν προκριθήκαμε στους ομίλους του Champions League ή του Europa League. Σίγουρα αυτό έχει αντίκτυπο στο Financial Fair Play.Παρόλα αυτά, το θέμα το ελέγχουμε για να μην υπάρχει κανέναν πρόβλημα με την ομάδα. Το καλοκαίρι έγιναν μεταγραφές και το ίδιο θα ισχύσει και τώρα. Μπορεί να πωληθεί κάποιος παίκτης, μπορεί να έρθει κάποιος καινούριος. Ο ΠΑΟΚ κρατάει ένα αήττητο σερί 43 αγώνων, το δεύτερο πιο μεγάλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σεβόμαστε ότι ο Λουτσέσκου είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία μας. Είναι παρελθόν και δεν θα θέσουμε σε διαδικασία σύγκρισης κανέναν. Ο Λουτσέσκου είχε το πιο υψηλό συμβόλαιο προπονητή στην Ελλάδα».

Σε νέα ερώτηση μετόχου για τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις ο κ. Γκαγκάτσης απαντάει: «Ο Σάκχοφ δεν έχει μεταπωλητική αξία και ο Εσίτι έχει. Αυτή είναι η διαφορά τους. Δε θέλω να μπω σε αγωνιστικά θέματα. Από τους έξι που έπαιξαν σε μεγάλο αριθμό παιχνιδιών οι τέσσερις ανανεώθηκαν. Προσωπική μου άποψη ότι ο Ντόουγκλας και ο Μίσιτς που ήρθαν είναι καλύτεροι ποδοσφαιριστές από αυτούς που έφυγαν. Ο κ. Λουτσέσκου βάσει αποτελεσμάτων ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά δε μπαίνουμε σε σύγκριση προπονητών ή παικτών και ήταν λάθος μου που το έκανα αυτό».

Ερώτηση μετόχου για δηλώσεις του Λουτσέσκου που για μεταγραφές που δεν έγιναν και για ύπαρξη εσωτερικών ζητημάτων στην ομάδα, αλλά και για το αν ενοχλεί την ΠΑΕ η υπόθεση του Μελιόπουλου.

Ο κ. Γκαγκάτσης απάντησε: «Δε θα σχολιάσω δηλώσεις ούτε του Ράζβαν, ούτε του Μίρτσεα Λουτσέσκου. Σαφώς και δεν είναι ότι καλύτερο για εμάς αυτό που συνέβη με τον Μελιόπουλο. Από τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις του δε ρίχνει κάποια ευθύνη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον τελευταίο χρόνο φαίνεται από αυτά που λέει ότι σκεφτόταν να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με άλλα πράγματα. Το συμβόλαιο είναι σε ισχύ θα κοιτάξουμε τι θα γίνει στο μέλλον και αν θέλει να επιστρέψει, αν και με τις συζητήσεις που έχουν γίνει δε φαίνεται πως έχει τέτοια πρόθεση. Ο κ. Αλσίνα όντως έφυγε, όμως οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ παραμένουν όχι μόνο βάσει αποτελεσμάτων οι καλύτερες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Προτεραιότητα είναι να γίνει το γήπεδο στην Τούμπα. Θα είναι ιδιωτική πρωτοβουλία, το γήπεδο, η έκταση ανήκει στον ΑΣ ΠΑΟΚ και θα χτιστεί από τον Ιβάν Σαββίδη και θα ανήκει σε αυτόν. Αλλιώς ήταν το 1959, αλλιώς τώρα. Έτσι γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Ο Ιβάν μπορεί να θέλει να το χαρίσει στον ΑΣ, αυτό δεν το ξέρω, αλλά το γήπεδο εφόσον χτιστεί από τον ίδιο θα ανήκει σε αυτόν. Η κυριότητα του γηπέδου είναι και θα συνεχίσει να παραμένει στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Το δικαίωμα της χρήσης θα ανήκει στην εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη».

Πηγή:sport-fm.gr

Shares