Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πάνω από 20.000 αδήλωτες πισίνες εντόπισε λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης

pisina_spiti


Οι αδήλωτες πισίνες εντοπίστηκαν σε εννέα γαλλικά διαμερίσματα – Το λογισμικό έχει αναπτυχθεί από τη Google σε συνεργασία με την Capgemini – Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ


Με την αμέριστη βοήθεια ενός λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, οι φορολογικές αρχές της Γαλλίας κατάφεραν να εντοπίσουν πάνω από από 20 χιλιάδες αδήλωτες ιδιωτικές πισίνες και να επιβάλουν στους ιδιοκτήτες τους πρόστιμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος.

Το σύστημα προηγμένης τεχνολογίας που έχουν αναπτύξει οι εταιρείες Google και Capgemini, μπορεί να εντοπίσει πισίνες σε αεροφωτογραφίες διασταυρώνοντας τα στοιχεία με τις βάσεις δεδομένων του Κτηματολογίου, γράφει το γαλλικό δίκτυο RTL.

Η εφαρμογή ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι σε εννέα γαλλικά διαμερίσματα και εντόπισε 20.356 πισίνες, όπως ανακοίνωσαν οι φορολογικές αρχές.

Τώρα, σχεδιάζεται η επέκτασή του σε όλη τη χώρα και εκτιμάται ότι θα αποφέρει 40 εκατομμύρια ευρώ το 2023.

Στη Γαλλία εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 3,2 εκατομμύρια ιδιωτικές πισίνες.

Ο φόρος στη Γαλλία βασίζεται στην αξία ενοικίασης του ακινήτου, οπότε οι βελτιώσεις σημαίνουν και αύξησή του. Για παράδειγμα, μία πισίνα μήκους 30 τετραγωνικών μέτρων, φορολογείται με επιπλέον περίπου 200 ευρώ τον χρόνο.

Τώρα, οι φορολογικές αρχές υποστηρίζουν ότι θα αξιοποιήσουν το σύστημα και για να εντοπιστούν αδήλωτες επεκτάσεις, όπως βεράντες και πέργκολες,

«Βάζουμε στο στόχαστρο συγκεκριμένα τις επεκτάσεις, αλλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το λογισμικό θα μπορεί να εντοπίσει τέτοιες μετατροπές και όχι το σπιτάκι του σκύλου», δήλωσε στην εφημερίδα «Le Parisien» o Αντουάν Μανιό, υποδιευθυντής δημόσιων οικονομικών.

Τον περασμένο Απρίλιο ανακοινώθηκε ότι το λογισμικό των Google-Capgemini είχε περιθώριο λάθους 30% καθώς μπέρδευε τα ηλιακά πάνελ με τις πισίνες και δεν εντόπιζε επεκτάσεις κρυμμένες κάτω από δέντρα ή τη σκιά ενός ακινήτου.

Για το λόγο αυτό οι ερευνητές προσπαθούν να βελτιώσουν την τεχνολογία.

«Αυτή είναι η δεύτερη φάση της έρευνας και θα μας επιτρέψει να επαληθεύσουμε εάν ένα ακίνητο είναι άδειο και δεν πρέπει πλέον να φορολογείται», συμπλήρωσε ο Μανιό.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares