Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Πανιώνιος: Τέλος για την Super League 2

Ζοφερή η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Πανιώνιος μετά το «ναυάγιο» στις συζητήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές

Τη Δευτέρα 21/9, διεξήχθη συνάντηση για το μέλλον του συλλόγου, μεταξύ των Νίκου Ζαμάνη, Χρήστου Δάρα, Άρη Μισαηλίδη και Κυριάκου Σκούρα, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία των οργανωμένων. Στο κρίσιμο συμβούλιο αποφασίστηκε η απόσυρση συμμετοχής από τη Super League 2.

Στη θέση του Πανιωνίου, θα αγωνιστεί ο ΟΦ Ιεράπετρας, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του συλλόγου: “Ο ΟΦΙ στην Β Εθνική από σήμερα Δευτέρα 21-9-2020. Ο ΟΦΙ στις 26 καλύτερες ελληνικές ομάδες. Δεν μας αρέσει που έπρεπε μια ομάδα που γεννήθηκε στην Σμύρνη το 1890 να βουλιάξει οικονομικά για να ανεβούμε. Δεν μας αρέσει να βλέπουμε το Πανιώνιο με την ανατριχιαστική ιστορία του να κατρακυλάει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες για να ανεβεί ο ΟΦΙ. Όμως το δικαιούτο ο ΟΦΙ όταν πήρε το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής και δεν ανέβηκε κατηγορία επί της ουσίας. Μην λέμε πάλι τα ίδια. Συγχαρητήρια σε όλους, συγχαρητήρια στον κόσμο μας, χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα συνέβαινε, συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, στην Διοίκηση, και στους πραγματικούς πρωταγωνιστές προπονητές και παίκτες. Ιστορική στιγμή για τον ΟΦΙ, ιστορική στιγμή για την Ιεράπετρα, ιστορική στιγμή για το Λασίθι”.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοια δυσμενή κατάσταση βρίσκονται και οι ομάδες Ξάνθη και Πλατανιάς. Αρχικά, η ομάδα της Ξάνθης παραχώρησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην ΕΡΤ, για ένα ποσό που άγγιξε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Το συμβόλαιο αυτό, παρ’ ότι έδωσε μεγάλη ”ανάσα” στην ομάδα, έχει ισχύ μόλις για ένα χρόνο, ενώ για το επόμενο έτος όλα είναι ”στον αέρα”, με την πιθανότητα τα έσοδα της Ξάνθης σε ενδεχόμενη αλλαγή του τηλεοπτικού χάρτη, να μειώνονται δραματικά. Από την άλλη πλευρά, ο Πλατανιάς βρίσκεται σε εξίσου δυσχερή θέση, καθώς η οικονομική του στήριξη από επενδυτές είναι αβέβαιη.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares