Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Πανικός στο Κίεβο: Η Μόσχα προετοιμάζει στρατιά 500.000 στρατιωτών εναντίον μας!

Θα διατάξει νέα επιστράτευση

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία πρόκειται να διατάξει την κινητοποίηση έως και 500.000 στρατευσίμων τον Ιανουάριο, επιπλέον των 300.000 που κάλεσε τον Οκτώβριο, σε μια άλλη προφανή ένδειξη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει πρόθεση να τερματίσει έτσι τον πόλεμο, αλλά κάπως διαφορετικά…

Ο Vadym Skibitsky, αναπληρωτής αρχηγός στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, είπε ότι η Ουκρανία πιστεύει ότι οι στρατεύσιμοι θα ήταν μέρος μιας σειράς ρωσικών επιθέσεων την άνοιξη και το καλοκαίρι στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Η Ρωσία αρνήθηκε ότι προετοιμάζει δεύτερο κύμα κινητοποίησης, με τον Πούτιν να λέει τον περασμένο μήνα ότι ήταν «άσκοπο» να μιλάμε για νέα επιστράτευση, υποστηρίζοντας ότι μόνο οι μισοί από αυτούς που έχουν ήδη κινητοποιηθεί είχαν σταλεί στην Ουκρανία.

Εάν η εκτίμηση του Κιέβου αποδειχθεί σωστή, η Ρωσία θα έχει σχεδόν διπλασιάσει την προπολεμική της δύναμη μέσα σε λίγους μήνες. Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε ότι 280.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί επί του παρόντος εναντίον της Ουκρανίας.

Το καλοκαίρι, ο αρχηγός εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, Oleksii Danilov, είπε ότι ένα εκατομμύριο Ουκρανοί αποκτούσαν εμπειρία μάχης, αν και είναι πιθανό ότι μόνο μια μειοψηφία αυτού του αριθμού βρίσκεται σε υπηρεσία.

Ο Σκίμιτσκι είπε ότι θα χρειαζόταν η Ρωσία περίπου δύο μήνες για να συγκεντρώσει τους στρατιωτικούς σχηματισμούς και οποιαδήποτε ρωσική επιτυχία στο πεδίο της μάχης θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι είναι οι Ρώσοι. Πολλά θα εξαρτηθούν επίσης, είπε, από τη συνέχιση της παροχής δυτικών πυρομαχικών και όπλων στην Ουκρανία προκειμένου να εξοπλιστούν οι νέες εφεδρικές μονάδες που προετοιμάζει η Ουκρανία.

«Αν η Ρωσία χάσει αυτή τη φορά, τότε ο Πούτιν θα καταρρεύσει», είπε ο Σκίμιτσκι, περιγράφοντας τους επόμενους έξι έως οκτώ μήνες ως την τελευταία ώθηση.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares