Σάββατο , 17 Αύγουστος 2019

ΠΑΝΙΚΟΣ στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ! Παρέμβαση Κώστα Καραμανλή για τις ευρωεκλογές: Τι θα πει στο μήνυμά του…

Ο πρώην πρωθυπουργός προσερχόμενος στη συγκέντρωση της ΝΔ στο Περιστέρι το απόγευμα της Τετάρτης θα προχωρήσει σε δήλωση συσπείρωσης της «γαλάζιας» παράταξης λίγο πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου επιχειρώντας να μαζέψει και τα πρόσφατα «κρούσματα» έμμεσης αμφισβήτησης του Κ.Μητσοτάκη από πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΝΔ.

Ο Κώστας Καραμανλής θα στείλει μήνυμα συστράτευσης και θα ζητήσει από τους πολίτες να στηρίξουν την κεντροδεξιά παράταξη.

Θα τονίσει πως είναι ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές με ορίζοντα τετραετίας. Θα αναφερθεί στις προτεραιότητες της ΝΔ με επίκεντρο την κοινωνική συνοχή.

Ο Κώστας Καραμανλής είχε κάνει δημόσια δήλωση και στο Συνέδριο της ΝΔ, τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά η σημερινή παρέμβαση είναι πολύ πιο σημαντική λίγες ημέρες πριν τις κάλπες.

Σημειώνεται ότι προχθες σε συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το φθινόπωρο, ο Δ.Αβραμόπουλος τόνισε: «Το μυαλό μου και η καρδιά μου είναι στραμμένα προς την Ελλάδα [..] Από την ώρα που οι πολίτες κρίνουν ότι τους είμαι χρήσιμος για όποιο ρόλο και αποστολή μου αναθέσουν είμαι έτοιμος ν’ ανταποκριθώ, πάντοτε στις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».

Όπως, μάλιστα, τόνισε «Στηρίζω τον Μητσοτάκη αυτή την ώρα, διότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξει ένα δρόμο και μια προοπτική. Από την άλλη μεριά όμως κυριαρχεί πάντοτε το πατριωτικό μου καθήκον» αφήνοντας περιθώρια για πολλές ερμηνείες

«Ναι, θα επιστρέψω», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ για το τι θα κάνει όταν επιστρέψει, δήλωσε: «Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων», χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει ποια θα ήταν αυτά τα «γεγονότα».

Πάλι μερικές μέρες πιο πριν ο Ε.Μεϊμαράκης κληθείς να σχολιάσει στον ΑΝΤ1, δηλώσεις για την πιθανή διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, είπε πως μάχεται πιστεύοντας ότι «είναι ώρα πολιτικής αλλαγής» και «την ώρα της μάχης δεν μπορείς να κάνει προβλέψεις».

Τόνισε πάντως πως, «όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, θα πυροδοτήσει μεγάλες πολιτικές αλλαγές.

»Αν οι πολίτες μιλήσουν και δώσουν μεγάλη διαφορά, τότε η κυβέρνηση δεν στέκει», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο όμως της μικρής διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε πως «θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε τα αποτελέσματα, σε περίπτωση μικρής διαφοράς και θα πράξουμε αναλόγως».

Οπότε είναι σαφές γιατί σήμερα ο Κ.Καραμανλής θα επιχειρήσει να στείλει μήνυμα συσπείρωσης και συστράτευσης,

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares