Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021

Πανηγυρική ήττα των Τούρκων στην Συρία – Αποσύρουν στρατεύματα

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να αποσύρονται από δύο περιοχές της Συρίας, σε αδιέξοδο η επεκτατική τουρκική πολιτική.


Από τις αρχές Νοεμβρίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από αρκετές περιοχές στη βορειοδυτική Συρία, καθώς ενοποιούν τα στρατεύματά τους στις υπόλοιπες περιοχές.

Σύμφωνα με μια πηγή από το Χαλέπι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να αποσύρονται από δύο περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας: Saraqib και Rashideen 5η.

Η πηγή ανέφερε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους και τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό από αυτές τις προαναφερθείσες περιοχές, θέτοντας τέλος στη μακρόχρονη παρουσία τους.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολιορκηθεί σε αυτούς τους σταθμούς παρατήρησης για μήνες, μετά από τη μεγάλη πρόοδο του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Επιπλέον, έχοντας χάσει κάθε δίοδο διαφυγής των στρατευμάτων της, η Τουρκία κατέληξε σε συμφωνία με τους Ρώσους ομολόγους της για απόσυρση από αυτές τις περιοχές, μια κίνηση που θεωρείται στη Δαμασκό ως νίκη για τις δυνάμεις τους, ειδικά αφού η Άγκυρα είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα εγκαταλείψει αυτές τις θέσεις ποτέ.

Μια στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό είπε στον Al-Masdar ότι η απόσυρση έρχεται σε μια σημαντική στιγμή όταν η κυβέρνηση εργάζεται για την αποκατάσταση του σιδηροδρόμου από το Χαλέπι προς τη Δαμασκό, μαζί με τον αυτοκινητόδρομο M-5 (Aleppo-Damascus Highway), ο οποίος δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια.

 

Ενώ η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων μπορεί να γιορταστεί ως νίκη για τη Δαμασκό, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σημαντικό εμπόδιο μέσα στη χώρα, ειδικά όσον αφορά την αποτροπή του συριακού αραβικού στρατού να προχωρήσει περαιτέρω σε περιοχές προς το Χαλέπι και το Ίντλιμπ.

Η Άγκυρα και η Δαμασκός δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις, καθώς οι σχέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών παραμένουν τεταμένες. Ωστόσο, η Ρωσία έχει αποδειχθεί ότι είναι σημαντικός εταίρος και για τις δύο χώρες, καθώς και οι δύο χώρες στηρίζονται στη Μόσχα για να μεταφέρουν μηνύματα η μία στην άλλη και να αποτρέπουν την εμφάνιση εχθροπραξιών.

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares