Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Μετά το σάλο για τις εστίες θα δοθεί πτυχίο στη φοιτήτρια που χρωστάει 270 ευρώ

Αναστάτωση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία που έκανε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο της, επειδή δεν έχει πληρώσει τη φοιτητική μέριμνα.

Συγκεκριμένα, η τελειόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής, Έλλη Μάτιου κατήγγειλε χθες πως δεν της δίνουν το πτυχίο της, για το ποσό των 270 ευρώ. Μάλιστα, όπως τόνισε δεν ήθελε να το δημοσιοποιήσει για να βρει τα χρήματα, αλλά για να επικοινωνήσει το πρόβλημα, που έχει μετατραπεί σε μάστιγα σε ορισμένες σχολές, αφού οι κανονισμοί για τις εστίες δεν τηρούνται.

«Βγαίνουν 150 ευρώ κάθε χρόνο για τα δίκλινα και 400 ευρώ για τα μονόκλινα δωμάτια. Αυτό το ποσό δεν είναι καθόλου μικρό εντέλει, γιατί εμείς κάθε χρόνο στις φοιτητικές εστίες περνάμε από αυστηρά κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Το κόστος αυτό είναι δυσβάσταχτο για πολλούς φοιτητές και τις οικογένειές τους. Υπήρχε ακόμη μία άλλη περίπτωση ενός συμφοιτητή μου κι άλλης μίας συναδέλφου» είπε αρχικά η φοιτήτρια και φανερά αγανακτισμένη συμπλήρωσε:

«Εμείς οι φοιτητές έχουμε κάνει πολλές συνελεύσεις και έχουμε πάρει αποφάσεις κι είμαστε αντίθετοι με αυτόν τον εσωτερικό κανονισμό, καθώς δεν θέλουμε οι σπουδές μας να είναι εμπόρευμα. Θεωρώ ότι είναι άδικο ένα χαράτσι να είναι προϋπόθεση για να μπορεί ένας φτωχός φοιτητής να πάρει το πτυχίο του».

Μάλιστα, παρουσίασε με φωτογραφίες την κατάσταση των φοιτητικών εστιών που είναι δωμάτια γεμάτα υγρασία και μούχλα, με αποτέλεσμα η ίδια να πάθει βρογχίτιδα.

Μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας της φοιτήτριας νοσηλευτικής, Έλλη Μάτιου, πολλοί ήταν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που επικοινώνησαν κι ανέφεραν ότι είναι στην ίδια κατάσταση. Συγκεκριμένα, υπάρχουν περιπτώσεις σπουδαστών που χρωστάνε από 600 έως 1000 ευρώ για να μένουν σε φοιτητικές εστίες που τα δωμάτια είναι γεμάτα μούχλα.

Μέχρι στιγμής το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχει δώσει μία επίσημη απάντηση, παρά μόνο ένα δελτίο τύπου, όπου αναφέρει μέσα σε πέντε γραμμές ότι το ζήτημα της φοιτήτριας, Έλλης Μάτιου λύθηκε και ότι θα πάρει κανονικά το πτυχίο της.

newsbreak

Shares