Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πάνε να βγάλουν… ΑΝΙΚΑΝΟ τον Τραμπ; “Μπορεί να παθαίνει μικρά ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ”…

Πάνε να βγάλουν... ΑΝΙΚΑΝΟ τον Τραμπ; "Μπορεί να παθαίνει μικρά ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ"...

Το ενδεχόμενο να πάσχει ο Ντόναλντ Τραμπ από κάποιο «νευρολογικό πρόβλημα που δεν έχει αντιμετωπιστεί» άφησε ανοικτό ο πρώην γιατρός του Μπαράκ Ομπάμα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντέιβιντ Σάινερ στο CNN μετά το αιφνίδιο ιατρικό τσεκ-απ, στο οποίο υποβλήθηκε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο πυροδοτώντας εικασίες για την κατάσταση της υγείας του, υποστήριξε ότι «η ανικανότητα του Τραμπ να βρει συχνά τις κατάλληλες λέξεις», μπορεί να είναι αποτέλεσμα «μικρών εγκεφαλικών επεισοδίων».

«Θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος αν έκανε μαγνητική τομογραφία στο κεφάλι του, επειδή πιστεύω ότι την χρειάζεται», είπε ο δρ Σάινερ. Και αναφερόμενος στα συχνά περιστατικά που ο Τραμπ μπερδεύει ή χάνει τα λόγια του επεσήμανε ότι «δεν πρόκειται για φραστικά ολισθήματα, δεν βρίσκει τις κατάλληλες λέξεις κι αυτό συμβαίνει συχνά. Οι κωμικοί σπάνε πλάκα μαζί του, αλλά δεν είναι αστείο. Πιστεύω ότι πρόκειται για νευρολογικό πρόβλημα που δεν έχει αντιμετωπιστεί». Ο δρ Σάινερ, που ήταν επί 19 χρόνια γιατρός του Μπαράκ Ομπάμα, προτού ο τελευταίος εκλεγεί πρόεδρος, πρόσθεσε: «Ανησυχώ μήπως παθαίνει μικρά εγκεφαλικά. Έχει ξανασυμβεί αυτό και άλλοτε στον Λευκό Οίκο όταν πρόεδρος της χώρας ήταν ο Γούντροου Γουίλσον. Η αδυναμία του [Τραμπ] να βρει τα λόγια του είναι περίεργη και δεν έχει εξηγηθεί και πιστεύω ότι θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο να πρόκειται για νευρολογικό πρόβλημα».

Ο ίδιος ο Τραμπ εξέφρασε την οργή του για τις εικασίες στον Τύπο για την κατάσταση της υγείας του επιμένοντας ότι ήταν «ρουτίνας» οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε . Ο γιατρός του, Σον Κόνλεϊ, σε χθεσινή ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «παρά κάποιες εικασίες ο πρόεδρος δεν ένιωσε στηθάγχη ούτε διαγνώστηκε ή υποβλήθηκε σε θεραπεία για επείγοντα ή οξεία προβλήματα. Και πιο συγκεκριμένα δεν υποβλήθηκε σε ειδικές καρδιολογικές ή νευρολογικές εξετάσεις». Αλλά οι επίσημες αυτές εξηγήσεις αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό καθώς ο Τραμπ είχε υποβληθεί πριν από εννέα μήνες στο τελευταίο ετήσιο ιατρικό τσεκ-απ του και φέρεται να υπαγορεύει στους γιατρούς του τα ανακοινωθέντα για την «απίστευτα καλή» κατάσταση της υγείας του.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares