Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Παναθηναϊκός: Στη Βουλή η τροπολογία για την παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ

ΟΛευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε στη Βουλή την τροπολογία που αφορά την παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ένταξη του κτηματολογίου.

Η τροπολογία προβλέπει την παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ ΠΑΟ για 49 έτη, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε ότι η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί προτεραιότητά μας, τονίζοντας ότι ένα όνειρο του Παναθηναϊκού γίνεται πραγματικότητα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με την ίδια τροπολογία δίδεται η δυνατότητα ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων από το ΝΠΙΔ του ΟΑΚΑ για την κατασκευή των αναγκαίων αθλητικών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες στέγασης αθλητικών ομοσπονδιών.

Τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου στην ΚΑΕ ΠΑΟ εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνοντας ωστόσο ότι διαφωνεί με τις απευθείας αναθέσεις.

Επίσης, αναπτύσσοντας τη δική του τροπολογία για τον Τύπο, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Οικονόμου, είπε ότι εντάσσεται και για το έτος 2021 στα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων η μερική ή ολική κάλυψη της εργοδοτικής εισφοράς ποσοστού 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών επιχείρησης προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης ενώ, επεκτείνεται και στο έτος 2021 η δυνατότητα σε υπόχρεες επιχειρήσεις, να ρυθμίσουν οφειλές τους προς τον ΕΔΟΕΑΠ που προκύπτουν από εισφορά εργοδοτών, σε έως 72 δόσεις.

 

newsbeast.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares