Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

Παναθηναϊκός: Παραμένει τελικά στην Euroleague -Δεν μπορεί να πληρώσει την ρήτρα των 20 εκατ. ευρώ…

Ο Παναθηναϊκός εν τέλει θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Euroleague καθώς η ρήτρα που έπρεπε να καταβάλει σε περίπτωση αποχώρησης έφτανε τα 20 εκατ. ευρώ…

Με κάθε επισημότητα, το «τριφύλλι» είχε αιτηθεί την αποχώρησή του από την Euroleague πριν μερικές εβδομάδες, ενώ την συγκεκριμένη πρόθεση εξέφρασαν οι «πράσινοι« και στην εισαγωγική τους τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της διοργάνωσης σήμερα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά παράπονα από την Λίγκα, σε ό,τι αφορά τη δομή, τα έσοδά και την κατανομή τους.

Μετά την τοποθέτηση των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης στο σημερινό Δ.Σ., οι υπόλοιπες ομάδες πήραν τον λόγο με τη Μακάμπι να επαναλαμβάνει πως η θέση του ΠΑΟ είναι μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης. Στη συνέχεια, τα στελέχη της Euroleague ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει πρόθεση για συναινετικό διαζύγιο ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν οι «πράσινοι» αποχωρούσαν θα έπρεπε να δώσουν 10 εκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπει η απαραίτητη ρήτρα, ενώ η Euroleague τόνισε πως σε περίπτωση που φύγει το «τριφύλλι», τότε η Λίγκα θα κάνει προσφυγή για διαφυγόντα κέρδη, που θα φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, με την αποχώρησή τους, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έπρεπε να καταβάλουν ένα ποσό που θα έφτανε τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ετσι, χωρίς να υπάρχει αυτή η πρόθεση και η δυνατότητα από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πάρθηκε η απόφαση να παραμένει στην Euroleague, καθώς δεν μπόρεσε να αποχωρήσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

«Πως πωλείται ο Παναθηναϊκός μόνο 25 εκατ. ευρώ;»

Κατά τη διάρκεια του σημερινού Δ.Σ., ο ιστορικός πρόεδρος της Μακάμπι τελ Αβίβ, Σιμόν Μιζράχι τοποθετήθηκε σχετικά με την ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ότι η ΚΑΕ πωλείται έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την ακρίβεια, ο έμπειρος παράγοντας εξήγησε στην τοποθέτησή του πως ο Παναθηναϊκός κοστίζει πολλά περισσότερα χρήματα και πως γίνεται υποτίμησή του με αυτή την τιμή.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares