Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Παναθηναϊκός – Άρης 0-0: Χαμένοι και οι δύο…

Σε ένα ωραίο παιχνίδι Παναθηναϊκός και Άρης αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με τις δύο ομάδες να εξουδετερώνουν ή μία τα ατού της άλλης στο πρώτο μέρος ενώ στο δεύτερο ημίχρονο το τριφύλλι ήταν καλύτερο αλλά άτυχο έχοντας αρκετές ευκαιρίες και δοκάρι με τον Κουρμπέλη.

Σε ένα ματς το οποίο αποτέλεσε μια πρώτη μάχη από τις πολλές που απομένουν για την είσοδο στην εξάδα Παναθηναϊκός και Άρης αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα 0-0 και ουσιαστικά έφυγαν χαμένοι και οι δύο από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Αντί να βρεθούν στην 4η θέση με τους τρεις πόντους της νίκης το ισόπαλο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΛ στέρησε και από τους δύο μια θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες εξουδετέρωσαν η μία τα ατού της άλλης και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε, απείλησε, ιδίως μετά το γκολ του Φετφατζίδη που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, είχε ευκαιρίες για γκολ αλλά στάθηκε και άτυχος με το δοκάρι του Κουρμπέλη στο 82′.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο:

1. ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ
Στο πρώτο 45λεπτο και οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά διαβασμένες στο γήπεδο και όντας αρκετά προσεχτικές αναφορικά με την αμυντική τους προσήλωση. Ουσιαστικά η μία ομάδα εξουδετέρωσε τα ατού της άλλης και τον τρόπο παιχνιδιού της με αποτέλεσμα να υπάρξουν ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Ένα μακρινό σουτ του Γκάμα που απομάκρυνε ο Διούδης και μια προσπάθεια του Περέα που έδιωξε ο Κουέστα.

Ουσιαστικά το πρώτο μέρος δεν είχε τίποτα να προσφέρει με τον Παναθηναϊκό να έχει μεν μια ελαφριά υπεροχή και τον Άρη αρκετά κερδισμένα στημένα, κόρνερ και φάουλ αλλά χωρίς να μπορεί να τα μετουσιώσει σε φάσεις μπροστά από την εστία του Σωκράτη Διούδη.

2. ΤΟ ΕΨΑΞΕ ΑΡΚΕΤΑ Ο ΔΩΝΗΣ
Ο Γιώργος Δώνης το έψαξε αρκετά στη διάρκεια του αγώνα ώστε να βρει τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του θα μπορούσε να γίνει καλύτερη, θα απειλούσε και θα έβρισκε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Αρχικά ξεκίνησε με τον Ζαχίντ στον πάγκο και τους Μπουζούκη-Χατζηγιοβάνη στις πτέρυγες. Στο 20′ ζήτησε από τους δύο παίκτες να αλλάξουν πλευρά ενώ 20 λεπτά αργότερα είπε στον Μακέντα να πάει αριστερά και έφερε τον Μπουζούκη ως δεκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το ίδιο σύστημα αλλά στη διάρκεια του έβγαλε αρχικά τον Χατζηγιοβάνη και εν συνεχεία τον Μπουζούκη αλλάζοντας και πάλι στο σύστημα παίζοντας με δύο επιθετικούς προκειμένου να απειλήσει. Ο 50χρονος τεχνικός έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει την ομάδα του αλλά δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε.

3. ΟΑΣΗ Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ
Λίγοι είναι οι Έλληνες παίκτες που αξίζει να βλέπεις και μπορεί να σε καθηλώσουν με μια τους ενέργεια. Ένας εξ αυτών είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο μέσος του Άρη ο οποίος προτάθηκε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό ήταν πραγματικά μια όαση στη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάθε φορά που πήρε τη μπάλα στα πόδια του ταλαιπώρησε τους πράσινους. Είτε απειλώντας ο ίδιος, είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του.

Από τα πόδια του προήλθε κάθε καλή φάση του Άρη. Ο Φέτφατζίδης με μαι πανέμορφη ενέργεια πέτυχε ένα γκολ το οποίο σωστά δεν μέτρησε με τη χρήση VAR καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά η κίνηση του και το πλασέ του κάτω από τα πόδια του Διούδη ήταν εξαιρετικό.

Επίσης λίγο πριν τη συμπλήρωσε 75′ λεπτών βρήκε τον τρόπο να περάσει πάνω στη γραμμή, μόνο αυτός ξέρει πως, τους Νούνες και Ινσούα από την εξωτερική, να κρατήσει τη μπάλα στο γήπεδο, να πλασάρει αλλά και πάλι ο Διούδης τον σταμάτησε.

4. ΑΤΥΧΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Το γκολ που έβαλε ο Φετφατζίδης στο 62′ και σωστά ακυρώθηκε ξύπνησε ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό στο ματς καθώς από εκείνο το σημείο και μετά μόνο το τριφύλλι υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι απείλησαν με τον Μακέντα που έχασε μια σπουδαία ευκαιρία σε τετ α τετ με τον Κουέστα, πίεσαν, έκλεψαν μπάλες, έφεραν τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Άρη αλλά είδαν την τύχη να τους γυρνάει την πλάτη.

Ήταν το 82′ όταν σε φάουλ από τα αριστερά η κεφαλιά του Κουρμπέλη κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα και εκεί ουσιαστικά σώθηκαν οι κιτρινόμαυροι από μια βέβαια ήττα. Καθώς όπως πήγαινε το παιχνίδι ένα γκολ θα έδινε τη νίκη σε όποια ομάδα το πετύχαινε.

sport24.gr

Shares